Mesélj, Doki! Mit rontunk el a beteg gyerek ápolásakor?

Borítókép: Mesélj, Doki! Mit rontunk el a beteg gyerek ápolásakor? Forrás: Marossy Judit
A legújabb Mesélj, Anyukám! podcastben az őszi gyermekbetegségek mielőbbi leküzdése lesz a fő fókuszban. Amellett ugyanis, hogy hogyan előzzük meg ezeket, a másik fontos kérdés, hogy ha már lebetegszenek, hogyan enyhítsük a panaszaikat, és hogyan gyógyítsuk meg őket minél előbb.

Milyen könnyű ősztől az anyukáknak, a gyerekek intézményben egész nap, este csak hazajön, meg kell vacsoráztatni, fürdeni, egy kis mese, és már alszik is. Igen, ahogy azt Móricka elképzelte egy rossz viccben. A valóságban azonban örülünk, ha a gyerek 1 hét ovi után nem két hétig van rögtön otthon. Több gyerek esetén pedig örülünk, ha havonta van 1 olyan hét, amikor minden gyerek intézményben van.

Foglalkoztunk már azzal, hogyan előzhető meg a beteges időszak. Bár már azzal is beérjük, ha kevesebbszer betegek.

De mi történik akkor, amikor már beütött a krach? Hogyan segítsük lázas, taknyos, köhögő gyerekeinket? Érdemes-e multivitaminokkal bombázni őket? Mit ehetnek, mit nem? A rettegett porszívós-ördögűzős orrszívás helyett hogyan szívjuk a cuki Nosiboo "macis" orrszívóval az orrukat, hogy újra kapjanak levegőt? Miért fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk az orrukat? Milyen szövődményeket kerülhetünk el a megfelelő és kíméletes orrszívással? Mit tegyünk fülgyulladás esetén? Mikortól és hogyan csillapítsunk lázat?

Ebben az adásban dr. Lengyel Boglárka gyermekorvos volt a Mesélj, Anyukám! podcast műsorvezetőinek vendége. Rozi, Dóri és Timi minden kérdést feltett ezzel kapcsolatban, a doktornő pedig készséggel válaszolt és segített ezzel nagyon sokat mindannyiunknak. Érdemes meghallgatni ezt a részt (is)!

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcast-on, esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az info@evamagazin.hu e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!