Bezzeg az én időmben...!? Generációk harca, avagy hogyan változtak a szülők és a gyerekek, és hogyan értsük meg egymást?

Borítókép: Bezzeg az én időmben...!? Generációk harca, avagy hogyan változtak a szülők és a gyerekek, és hogyan értsük meg egymást?
A Mesélj, Anyukám! és az Edisonplatform közös, 21. századi szülők podcastjának utolsó részében Tibenszky Moni Lisával, a Felelős Szülők Iskolája alapítójával és Steigervald Krisztián generációkutatóval beszélgettünk.

A gyereknevelésben az talán a legnehezebb, hogy nincs azonnali visszajelzés. Persze, jelek lehetnek, de az, hogy istenigazából jól csináljuk-e, csak sok-sok év, sőt megkockáztatjuk: évtizedek múlva fog kiderülni. Pedig nagy valószínűséggel te is, kedves hallgató aközé a 10-ből 9 közé tartozhatsz, aki máshogy akarja csinálni, mint a szülei, aki jobban akarja csinálni. De honnan tudjuk, hogy biztosan jobb-e, ahogy most csináljuk? Merre induljunk el? Mire figyeljünk? Hogyan figyeljük gyermekeinket?

Az Edisonplatform és a Mesélj, Anyukám! közös, 21. századi szülők névre keresztelt podcast minisorozatának legújabb és egyben utolsó részében vendégeink Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolájának alapítója és Steigervald Krisztián generációkutató, akikkel beszélgetünk a generációk közti különbségekről, szülői önismeretről, tudatosságról, és a 21. századi szülőségről is. Egyik részt sem volt ajánlott kihagyni, de ezt talán különösen nem!

Ha tetszett ez a beszélgetés, értékeljétek, osszátok meg másokkal is, hogy minél több 21. századi szülőhöz eljuthasson.

És látogassatok el az Edisonplatform oldalára is, töltsétek le a teljes könyvlistát böngésszétek az Edison100 listát, ismerjetek meg innovatív gyerekeket fejlesztőket. És ha már ott jártok és többet szeretnétek tudni a 21. századi tudás fájáról, iratkozzatok fel a “21 lecke 21. századi szülőknek” sorozatra.

Hallgasd meg a sorozat korábbi részét is, itt: