Ez a hétvége szóljon a gyerekekről! - Gyereknapi programkavalkád

Borítókép: Ez a hétvége szóljon a gyerekekről! - Gyereknapi programkavalkád Forrás: Szélforgó
A gyereknapi hétvégén adatbázisunkban közel 100 programot találtok, a programhelyszínekről nem is beszélve. Ha kicsit elveszve érzitek magatokat a nagy bőség láttán, böngésszétek át ajánlónkat, ahol a legjobb és legkülönlegesebb budapesti és főváros környéki programok közül emeltünk ki néhányat. Gyerekkacajoktól hangos gyereknapot kívánunk!

dm gyermeknap a vasúttörténeti parkban

Idén újra vár kicsiket és nagyokat is a dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban. Május 28-án és 29-én minden a gyerekeknek és a gyerekekről szól. Koncertek, bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és edukációs játékok fogják szórakoztatni a látogatókat. A talpalávalót és fergeteges hangulatot Halász Judit, a Kalap Jakab Bábkoncert, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Rutkai Bori Banda, a Fabula Bábszínház, a Zabszalma Együttes és a NemAdomFel együttes garantálja! A számtalan izgalmas program és nem utolsó sorban a sok-sok élmény emlékezetes pillanatokat varázsol mindenki életébe, a nap végén a gyerekek arcáról letörölhetetlen mosollyal a szülők elkönyvelhetik, hogy „Csodás napunk volt”! A rendezvény rossz idő esetén is megrendezésre kerül a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokában. A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

Forrás: Szélforgó

Fergeteges új kiállítás a Közlekedési Múzeumban a gyereknapi hétvégén

Újra találkozhatsz Bivallyal, Árpáddal és Szellemmel, de új barátokat is szerezhetsz! Vár rád Faros, Szuper és ZIMis! A tavasz és a nyár legizgalmasabb kiállítása közlekedésrajongó kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Közlekedési Múzeum szeptember végéig látogatható új kiállítása az Északi Járműjavítóban. A Dízelcsarnokban már több mint 5000 négyzetméteren pillanthatunk be a közlekedés rejtelmeibe. Az idén különleges meglepetésekkel találkozhatunk, 74 kerékkel többet láthatunk, ugyanis Ikarus buszok, régi autók, teherautók, motorkerékpárok és még egy különleges reptéri tűzoltóautó is érkezett a hatalmas kiállítótérbe. De a vaskerék szerelmeseit is változatlanul visszavárják a jól ismert vonatok. A gyereknapi hétvégén egész napos programokkal, tárlatvezetéssel, biciklis túrával is várják a látogatókat.

Forrás: Szélforgó

Gyereknap a felújított Operaházban

A gyereknapi hétvégén itt a remek lehetőség, hogy az egész család együtt látogassa meg a gyönyörűen felújított Operaházat, ugyanis május 28-án, szombaton két alkalommal is sor kerül a Mesélő Muzsika sorozat évadzáró eseményére. A Filharmónia Magyarország családi hangversenybérletének sorozata, a Mesélő Muzsika generációkkal ismertette és szerettette meg a klasszikus zenét. A mai napig a legmagasabb színvonalú tanulást és kikapcsolódást jelenti az egész család számára. A koncertek a szülők számára is legalább olyan értékes élményt nyújtanak, mint a gyermeknek. A bérlet zárókoncertjén játékos formában vezetnek rá benneteket, hogy az akusztikus környezet hangjai hogyan hallhatók vissza a különböző zeneművekben, mely újfajta nyitottságot jelent a zene befogadására. Az operaházi koncerten közreműködik a Szent István Filharmonikusok.

Forrás: Szélforgó

Lurkócia – Szentendrei gyereknap

Május 29-én Szentendre egy napra ismét Lurkócia Gyermekállammá alakul át, amit - akárcsak egy igazi országot - minisztériumok irányítják majd. A gyerekek nyolc állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket. Az állomásokon pecsétet gyűjtenek Lurkócia Útlevelükbe, amivel értékes ajándékokat nyerhetnek. A rendezvényt számos izgalmas program is kiegészíti: koncertek, bábelőadások, kézműves foglalkozások, pihenő-sziget, játszópark, sportprogramok, logikai játékok és helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a gyermekeket és családokat. Miért különleges? Egy napig a gyerekek kezében az irányítás!

Forrás: Szélforgó

Gyerekekre hangolva a Müpában

A már megszokott sokszínűség és minőség mellett idén az eddigieknél is nagyobb volumen jellemzi a Müpa gyermeknapi Cifra Palota XXL rendezvényét. Az intézmény megszámlálhatatlanul sok kreatív és kézműves-foglalkozással, szabadtéri játékkal, akadálypályával és koncerttel készül feledhetetlenné tenni ezt a napot a családok számára: az egészen aprók éppúgy megtalálják a kedvükre való elfoglaltságot, mint az óvodások vagy a kisiskolások. Mindemellett a fellépők között szép számmal bukkannak fel olyan sztárok, akiktől a szülők is garantáltan jókedvre derülnek. A gyermekközönség kedvenc sztárcsapatai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, sőt még a Mörk együttese is gyerekekre hangolt produkciójával érkezik a Müpa óriási, ingyenes gyermeknapi rendezvényére, a Cifra Palota XXL-re.

Forrás: Szélforgó

Egyéb gyereknapi különlegességek címszavakban

Kiemeltünk nektek még néhány érdekes programot gyereknapra, válogassatok ebből is kedvetekre!

Ne feledjétek, május 29-én gyereknap alkalmából a tűzoltólaktanyák is tárt kapukkal várják a látogatókat!

Ha a színes programokon kívül meglepnéd gyermeked valami aprósággal is, nézegesd meg tippjeinket!