Gimnazista a gyereked? 4 tipp, amivel segítheted boldogulását

Borítókép: Gimnazista a gyereked? 4 tipp, amivel segítheted boldogulását Forrás: Getty Images
Mit adhatsz szülőként extra útravalónak a gimnazista gyerekednek? Összegyűjtöttünk pár lehetőséget!

Minden egyes országban kisebb vagy épp nagyobb gondot okoz, hogy az oktatás ma ugyanott tart, mint 200 évvel ezelőtt. Természetesen itt az alapokat és az elveket értem – persze fejlődött az eszköztár és alakult a tananyag, de az utóbbi 30 év hatalmas digitális váltásait nem tudta megugrani a széles rétegek számára elérhető oktatás.

Ma már mindenki tudja, hogy a mestersége intelligencia itt kopogtat az előszobában – sőt vannak munkahelyek, ahova be is tette már a lábát és az elkövetkező 5-10 évben gyökeresen át fog alakulni a munkaerő piac. Ennek teljesen logikus előfeltétele lenne, hogy az oktatás is reagál a változásra – de ezzel (is) eléggé el vagyunk maradva.

Szülőként felmerül bennem a kérdés, hogy ha az állam nem ad megfelelő és naprakész tudást a gyerekemnek, akkor mit tehetek én? Természetesen, ez is pénztárca függő – de nagyon sok olyan elérhető módszer és lehetőség is van, amivel lehet fejleszteni a gyerekek készségeit és kompetenciáit – amire a Világ Gazdasági Fórum (WEF) szerint sokkal nagyobb szükségük lesz, mint a Pitagorasz-tételre.

Kattints a galériára néhány ötletért!