Egy anyuka inspiráló listát dobott össze az életről iskolás kislányának útravaló gyanánt

Borítókép: Egy anyuka inspiráló listát dobott össze az életről iskolás kislányának útravaló gyanánt Forrás: boredpanda.com
Ezeket a tanácsokat még magunknak is szívesen felolvasnánk néhanapján!

Fénysebességgel terjed az interneten egy anyuka üzenete, amit a kislányának fogalmazott meg abból az alkalomból, hogy az 5 évesen nekivág a kisiskolás létnek. Ha te is fontosnak tartod, hogy felkészítsd a gyermekedet a rá váró való világra, akkor talán már a te fejedben is lepörgött néhányszor egy-egy motivációs beszéd. Sosem késő, hogy leüljünk és elbeszélgessünk a gyermekeinkkel, az meg végképp nem hiábavaló, hogy bátorítsuk és biztosítsuk őket a támogatásunkról. Ha tetszett az anyuka inspiráló listája, küldd tovább te is gyerekes barátaidnak, hátha ők is erőt meríthetnek belőle!

A kislányomnak!

Ne kérj elnézést azért, mert valaki neked jött! Neki kell elnézést kérnie tőled.

Ne kérj elnézést azért, mert úgy érzed, teher voltál valaki számára. Nem vagy teher, te is hús-vér ember vagy, tele érzelmekkel, akinek ugyanúgy szüksége lehet néha támogatásra, mint bárki másnak.

Ne keress kifogásokat arra, hogy miért nem találkozol egy sráccal, akivel nem akarsz. Senkinek sem tartozol magyarázattal, egy "köszönöm nem" pedig elég lesz.

Ne gondolkodj azon, hogy mit ehetsz mások előtt! Ha éhes vagy, edd azt, amit kívánsz! Ha pizzát kívánsz, akkor ne rendelj salátát csak azért, mert mások is nézik mit eszel. Vedd meg szépen a pizzát!

Ne azért hagyd meg hosszúra a hajadat, hogy valaki mást boldoggá tegyél vele!

Ne viselj szoknyát, ha nincs kedved hozzá!

Ne maradj otthon csak azért, mert nincs kivel elmenned valahova! Egyedül is menj el, ahova akarsz, fedezd fel a dolgokat, szerezz élményeket magadnak!

Ne tartsd vissza a könnyeidet! A sírás azt jelenti, hogy valami nyomja a lelkedet, amit el kell engedned. Ez nem gyengeség, ez tesz emberivé.

Ne mosolyogj csak azért, mert valaki megkért rá!

Ne félj nevetni a saját vicceiden!

Ne mondj igent udvariasságból! Mondj nemet, mert ez a te életed.

Ne rejtegesd a véleményedet! Szólalj fel, beszélj hangosan! Hallasd a hangodat!

Ne mentegetőzz, hogy olyan vagy, amilyen! Légy merész, bátor és csodálatos! Légy menthetetlenül önmagad!

Az anyuka üzenetére számos komment érkezett, a konklúzió pedig nem más volt, mint hogy ezek a tanácsok bizony sokszor még a felnőtt nőknek is jól jönnének! Nos, ha te is így érzed, mentsd el ezt a linket és néha olvasd fel hangosan magadnak, hogy erősíthesd az önbizalmadat!