Hogyan lehet a chiptuningokat összehasonlítani?

chiptuning,autó
Forrás: ecotuning.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Néha lehet találkozni a chiptuninggal, motoroptimalizálással kapcsolatban egy-két érdekes véleménnyel és összehasonlítással. Ezek sokszor csak lejárató szándékkal készülnek, de előfordul olyan is, hogy a hiányos ismeretek okozzák a fejekben kialakult zűrzavart.

Attól, hogy két autónak ugyanaz a márkája és mindkettő átesett ugyanazon a módosításon, még nem szabad a teljesítményüket összehasonlítani.

Az autó és a beállítások összehasonlításához szükséges információk

Ahhoz, hogy el lehessen végezni az összehasonlítást, ismerni kell az autók állapotát. Ha ez eltérő, akkor nem lehet őket egy az egyben összehasonlítani. Ismerni kell a körülményeket. Egy adott szolgáltatás másképp néz ki különböző szervizeknél, ez többek között az eltérő műszereknek, eszközöknek is köszönhető. A beállításokat is ismerni kell. Attól, hogy papíron ugyanazt a szolgáltatást kapta meg az autó, lehet, hogy a tulajdonos által kért konkrét beállítások eltérőek.

A megfelelő összehasonlítás

A tényleges összehasonlítást a két autó beállításának mérési lapjával lehet elvégezni. Erre azért van szükség, mert olyan apró részleteket tartalmaz egy ilyen lap, amelyek ismerete nélkül mindenféle hasonlítgatás pusztán szubjektív vélemény. Az autó teljesítményét sokáig lehet fokozni, de ennek ára van, és nem mindegy, milyen áldozatokkal jár a teljesítménynövelés.

Személyfüggő, hogy kinek mennyi áldozatot ér meg a nagyobb teljesítmény, de általános szabályként ki lehet jelenteni, hogy a biztonság ebben az esetben is nagyon fontos. A hatalmas teljesítmény helyett érdemes inkább az optimális teljesítményre törekedni. Viszont, ha a megrendelő számára a nagy teljesítmény a fontos, akkor a szerviz azt tűzi ki célul.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a téma, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a chiptuning véleményeket az AET CHIPtuning weboldalán.

Mérni, mérni, mérni és értelmezni

A mérés roppant fontos, de ez nem azt jelenti, hogy valaki szemmel megnézi, hogy két ugyanolyan márkájú autó mennyi idő alatt hagyja el a pirosat. Egy gyorsulásnál sok különbség lehet egy módosítás nélküli, gyári alkatrészekkel rendelkező autó és egy nem gyári alkatrészekkel rendelkező járgány között.

A folyamat során mérni kell a leadott teljesítményt, az autóból kijövő adatokat, ezeket gyűjteni és elemezni kell, valamint még valami nagyon fontos: a megfelelő értelmezés. Ahhoz, hogy ténylegesen össze lehessen hasonlítani két autót, értelmezni kell az adatok alakulását és a jövőbeni hatásukat.

Tovább olvasok
Kép
Kezdő futóedzés + egyéb tippek újaknak

A kijárási korlátozás rendesen megnövelte a kezdő futók számát, ha te is közéjük tartozol, akkor adunk pár tippet, hogy hatékonyabban űzhesd ezt a sportot! A runnersworld.hu összeállítása.

Kép
Csövet dugtak a torkomba, hogy kiderüljön: lefogyhatok-e

Ha az ember magánintézményben végzett magánműtétre gondol, lehet egy olyan elképzelése, hogy ott majd ő diktál: ezt a műtétet szeretném, így, ilyen eredménnyel, tessék, elkezdhetnek vágni! De ki kell ábrándítsak mindenkit: a gyomorszűkítő műtétnél nem elég az összegyűjtött pénz és az elszántság. Az orvos elutasíthatja a beavatkozást vagy mindenféle kellemetlen vizsgálat eredményéhez kötheti. Nálam utóbbiról volt szó, például csövet nyeltem és mintát vettek a gyomromból is.

Kép
Szülés a koronavírus árnyékában – egy egészségügyi dolgozó története

Egészségügyi asszisztensként az amerikai Jennifer Perry számára mindennapos esemény volt a betegségekkel való küzdelem, mégis váratlan nehézségekkel szembesült, amikor dolgozóból pácienssé vált. A 33 éves nő terhessége utolsó szakaszában arra kényszerült, hogy COVID-fertőzötteket kezeljen. Csupán egy héttel lánya születése előtt Perryn elkezdtek megjelenni a koronavírus tünetei. A továbbiakban a kétgyermekes anya beszámolója következik élete egyik legviszontagságosabb időszakáról

Kép
Milyen lesz 2020 nyara a tengerpartokon? Rizikós-e a strandolás?

A koronavírus-járvány extrém mértékben megviselt néhány mediterrán országot, például Olaszországot és Spanyolországot. Az elmúlt egy-két hétben ezekben a térségekben is elkezdett újraindulni az élet. Néhány olasz szakértő most azt vette végig, milyen mértékben kell fizikai távolságot tartani a tengerparti szombaton és nagyobb veszélynek vagyunk-e kitéve a hullámok között, mint a parti homokban.

Kép
Rajzos „használati útmutató", hogy önállóbbá váljon a gyereked

Szegény gyerek olyan gyámoltalan, szüksége van a nagy, okos felnőtt segítségére. Képtelen egyedül bevetni az ágyát, megírni a házi feladatát, kivinni a szemetet, visszadobálni a fiókba a játékait. Vagy mégsem olyan nagyon képtelen?

Kép
Ismét eljött a biciklis nadrágok ideje – Mutatunk is pár szuper shoppingtippet

A biciklis nadrágok szélesebb körben is sikerre futottak 2019-ben, így talán nem meglepő az sem, hogy 2020 nyarán ismét előtérbe kerülnek majd. Az instyle.hu cikke.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem