Velem a szexhez fáradt, bezzeg vibrátort vett magának a feleségem

Borítókép: Velem a szexhez fáradt, bezzeg vibrátort vett magának a feleségem Forrás: Getty Images
Régebben még minket irigyeltek, de aztán megszülettek a gyerekeink, a feleségem pedig megváltozott: folyton azzal hárítja a közeledésemet, hogy nagyon fáradt. Már ott tartunk, hogy egyszerűbb lecserélnie egy szexkütyüre?

Voltak olyan idők, amikor még a mi szexuális életünket irigyelték az ismerőseink. Aztán jöttek a gyerekek, a kapcsolatunk pedig ezzel párhuzamosan takaréklángra váltott. Engem folyton leráz azzal, hogy túl fáradt, hagyjam békén. Most pedig azzal szembesülök, hogy szexjátékot rendel magának a neten. Őszintén szólva fogalmam sincs, mit gondoljak.

Imádom a feleségem, de szó, ami szó, a szexuális életünk a béka feneke alatt van, mióta a srácaink megszülettek.

Elhiszem, hogy sok meló van velük, picik még, 1 és 2 évesek csak. De ahányszor csak megpróbálok közelíteni a nejemhez, arra panaszkodik, hogy teljesen le van fáradva, nem fog menni a dolog. Oké, valahol megértem. De akkor miért vásárol magának vibrátort? Engem akar lecserélni rá? – teszi föl a kérdést az aggódó férj.

Amikor azt mondja, hogy fáradt, akkor az tényleg úgy is van. Ne gondoljuk, hogy csak kitalálja, eltúlozza. Két ilyen pici gyerek nevelése, mindennapos ellátása kőkemény feladat, ami mindenki mást is ugyanúgy kimerítene. Egy ilyen helyzetben természetes, hogy a nő arra törekszik, hogyan tudja leegyszerűsíteni, praktikussá és hatékonnyá tenni az élete minden területét; a testiséget is beleértve – mondja a szexuális zavarokkal foglalkozó pszichoterapeuta.

Pamela Stephenson Connolly szerint azonban nem kell mindjárt a „legrosszabbra” gondolni: a „szexjáték” akár arra is szolgálhat, hogy a két gyermek szülése után lecsökkent libidóját próbálja meg felturbózni vele.

Nagyon fontos, hogy ezt megértsük és ne várjuk el túl korán, hogy partnerünk ugyanolyan szexistennőként viselkedjen, mint azelőtt.

Legyünk türelmesek, amíg a teste, hormonháztartása ismét kiegyensúlyozottabbá válik és próbáljuk meg nem fenyegetésként felfogni a helyzetet. A legtöbb, amit ilyenkor tenni lehet, az a maximális megértés és támogatás. Nem marad viszonzatlan - teszi hozzá a szakember.

Galériánkban a szexmentes házasság 10 leggyakoribb okáról olvashatsz