Gyorsan felállítható kerti medencék

medence,kerti medence,geminiduo Forrás: GettyImages
Ki ne álmodott volna már arról, hogy a saját kerti medencéjében elnyúlva élvezi a meleg nyári napsugarak simogatását? De az álmokat mindig követi az ébrenlét, és sokan ilyenkor abba a hibába esnek, hogy nem gondolják át, mennyire kivitelezhető a vágyott álomkép. Hiszen a minőségi kerti medencéket legtöbbször elérhetetlenül drágának hisszük, vagy úgy érezhetjük, hogy az olcsóbban kapható kerti medencék minőségileg erősen kifogásolhatóak.

Azonban nem kell leadnunk a színvonalat érintő igényeinkből, ha körültekintéssel választjuk ki a leendő pancsolót. Ugyanis vannak olyan gyártók, mint amilyen a Bestway is, mely azt tűzte ki céljául, hogy minden kertes házzal rendelkező család számára elérhetővé tegye a magas minőségű, ugyanakkor megfizethető kerti medencét.

Gumifalú medencék felfújható peremmel

Rekordgyorsasággal felállítható medence típus a felfújható peremű gumifalú medence. Ennek a fajtának a gyors felállíthatóság mellett nagy előnye, hogy amennyiben nem tudunk állandó helyet biztosítani a medencének, akkor sincs semmi gond, hiszen ezt a típust oda tehetjük, ahol az adott pillanatban a legideálisabbnak tűnik. Felállítás előtt mindössze arra kell figyelni, hogy lehetőleg egyenes füves vagy betonfelületre helyezzük, vagyis a kertben és a teraszon is megtalálhatjuk a számunkra megfelelő helyet.

Mérete szerint a gyermekmedencéktől kezdve számos nagyságban kapható egészen akár a 4.000 literes medencéig, így mindenki megtalálhatja a családja számára leginkább praktikus méretet.

Egyetlen hátránya ennek a medence típusnak, hogy nem téliesíthető, de mivel jellemzően azért vásárolunk ebből a fajtából, mert nem igényel sem bonyolult karbantartást, sem állandó helyet, így ez nem is igazán tekinthető hátránynak.

medence,gumifalú medence,kerti medence
Forrás: geminiduo
Gyorsan felállítható kerti medencék

Fémvázas medencék

A Gemini-Duonál kapható fémvázas medencéket már egy fokkal időigényesebb felállítani, mint a felfújható peremű gumifalú medencéket, de szaktudásra ebben az esetben sincs szükség. Első lépésben a fémvázat kell összeszerelni, majd ráfeszíteni a medencefóliát, bekötni a víztisztítót, végül feltölteni a medencét vízzel. A fémváz összeszerelésétől sokan megijednek elsőre, de nem bonyolult feladat, jellemzően mindössze 30 perc alatt el lehet készülni vele.

Bár a jó minőségű gumifalú medencék sem túlságosan sérülékenyek, a fémvázas medencék még ezeknél is sokkal strapabíróbbnak bizonyulnak. Ennél a típusnál rendszerint a medencefólia nagyon erős, szöveterősített anyagból készül, aminek köszönhetően a fólia szakítószilárdsága igen magas.

Látható tehát, hogy akkor sem kell lemondani a magas minőségű medencékről, ha kisebb büdzséből gazdálkodunk, vagy a kertünk nem alkalmas az állandó hellyel rendelkező medencék telepítéséhez.

Amennyiben kedvet kaptál valamelyik fent említett gyorsan felállítható medence beszerzéséhez, keresd fel a Gemini-Duo webáruházat, ahol kiválaszthatod a számodra ideális medencét!