Gyermek fogszabályozás - kényelmes és trendi megoldás

Borítókép: Gyermek fogszabályozás - kényelmes és trendi megoldás Forrás: unsplash/S&B Vonlanthen
A fogszabályozás a gyermekek körében már korántsem olyan kellemetlen téma, mint ezelőtt akár egy évtizeddel volt. A modern gyermek fogszabályozás a pozitív egészségügyi hatások biztosítása mellett már esztétikai szempontból is teljes mértékben kielégítő kezelésnek számít.

A fogszabályzó viselésének ideje

A rögzített fogszabályzó viselésére akkor van lehetőség a fiatalabb korosztály esetében, ha már az összes tejfog kiesett. A tejfogak általában a kamaszkor kezdetének idejére már kihullanak, amely körülbelül 12 éves korban esedékes. A fix fogszabályzót másfél éven keresztül szükséges viselni, hogy az eredmény egészségügyi és esztétikai megközelítésből egyaránt tökéletes legyen. A fogszabályzó tartós viselését követően még egy évig kell az éjszakai készüléket használni.

A fogszabályzó készülékek használata a fiatal páciensek körében egyre népszerűbb, hiszen sokan már trendi esztétikai kiegészítőként tekintenek rájuk. A fogszabályzó viselésének ideje természetesen a gyermek egyedi helyzetétől is függ, ezzel kapcsolatban a fogtechnikus képes szakszerű, teljes körű tájékoztatást nyújtani.

Láthatatlan kontra színes, trendi fogszabályzók

A régimódi, hideg fémes színnel rendelkező fogszabályzók ideje már teljes mértékben lejárt. A fiatalok sokkal szívesebben viselik a készülékeket, ha azok divatosnak számítanak.

A porcelán fogszabályzók diszkrétebb választást jelentenek, azonban a zafírkristály brackettek felhasználásával készült eszközök a legeszétikusabbak. Az ilyen fogszabályzók a fogak színéhez hasonlító, illetve teljesen átlátszó verziókban érhetők el.

fog,fogászat,fogszabályzó,gyermek,felnőtt,divat
Forrás: netfog.hu
Gyermek fogszabályozás - kényelmes és trendi megoldás

Akiknek a maximális diszkréció a legfontosabb szempont, azok számára a láthatatlan gyermek fogszabályozás kiváló választási lehetőség. A láthatatlan fogszabályozás során a fogak belső oldalára kerül felragasztásra a készülék, emiatt kívülről semmit nem lehet látni belőle. Az incognito készülék aranyból készül, és a legfontosabb előnye a teljes körű személyre szabottság által megvalósított komfortérzet jelenléte.

A fogszabályzó azonban napjainkban már nem rejtegetni való dolognak számít, hanem kifejezetten trendi és divatos viseletként van számon tartva a fiatal korosztály körében.

A rögzítő gumikarikák közül számos különböző típus érhető el a kívánt színárnyalatokban az esztétikai minőség növelése érdekében. A fiatalabb páciensek számára kifejezetten fontos a vizsgálatok és az eszközök viselése közbeni fájdalommentesség, ezért a Netfog gyermek fogszabályozással kapcsolatos szolgáltatásai garantáltan maximális kényelmet nyújtanak.

Érdemes minél hamarabb elvinni a gyermeket egy fogászati ellenőrzésre, hogy az esetleges problémák időben felismerésre kerüljenek. A problémák megállapítása után következik a kezelés, amely által az állcsont és a fogak növekedésének iránya kitűnően szabályozhatóvá válik.