Exkluzív kezelésekkel az egészségért!

utazás,szauna,egészségmegőrzés,terápia Forrás: GettyImages
Manapság érdemes egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a tudatos életmódra, hiszen számos előnnyel jár. Azonban nem vagyunk képesek mindent magunk helyettesíteni, s valójában szükség van szakszerű segítségre is. Ha elutazna pár napra, kösse össze a kellemeset a hasznossal! Most olyan kezelésekről olvashat, amelyek nemcsak egészségére vannak jó hatással, de valósággal feltöltik majd Önt.

Gyógyító hideg

Hallott már a krioszaunáról? Ez a speciális módszer gyakorlatilag a hideg jótékony hatását használja ki. Az eljárás gyakorta alkalmazott mozgásszervi panaszok, fájdalmak enyhítésére, reumás betegségekre, neurológiai betegségekre, de sérülés vagy műtét után is javallott. Segítségével frissítik a szervezetet, mozgásba hozva annak öngyógyító mechanizmusát.

utazás,szauna,egészségmegőrzés,terápia
Forrás: europafit.hu/wellness
Exkluzív kezelésekkel az egészségért!

Lássuk, hogyan is néz ki a kezelés! A beteg egy kabinban áll, amelybe kriogén gázt juttatnak egészen a nyak vonaláig. Ezt követően a hőmérséklet fokozatosan csökkenni kezd, 30 másodpercen belül -60 Celsiusról -160 Celsiusra. A kezelés csupán 60-180 másodperc, de kúraszerűen érdemes alkalmazni, egy kúra pedig általában 10-20 kezelésből áll.

Ha még mindig kételkedik, jobb, ha tudja, hogy még Náray Erika is visszatérő “vendég” egy-egy krioszauna kezelésen.

Japán technika

A kinesio taping nem más, mint egy Japánban kifejlesztett kezelési forma, amely aktiválja a szervezet öngyógyító folyamatait. Amellett, hogy gyors és hatékony, kémiai hatóanyagmentes is.

Eszköze a kinesio tape, amely egy változatos színű, pamutból készült, rugalmas szalag. Vastagságában és nyúló jellegében hasonlít a bőrhöz. Általában a fájdalmas testrészre tapasztják, ezáltal megemeli a bőrréteget.

Mire jó? Elősegíti a vérkeringést, korrigálja az ízületek kóros elváltozását, fokozza a nyirokkeringést és mérsékli a nyomást a megduzzadt izmokban.

Szerencsére léteznek olyan hotelek, ahol egy helyen több “‘egzotikumnak” számító eljárás adott. A Hotel Európa fit**** egészségmegőrző kezelései például újszerű élményt nyújtanak mindenkinek!

Közismert kezelések

A legősibb terápiák közé sorolható a masszázs. Manapság olyan alternatív masszázsok közül válogathat, mint amilyen a Lomi-Lomi, FDM testkezelés, Yumeiho vagy a kínai meridián masszázs. De nem hagyható ki a felsorolásból a talpmasszázs, nyirokmasszázs, sportmasszázs, gyógymasszázs vagy a kényeztető masszázs sem.

Az iszappakolást leginkább olyan gyógyiszapból ajánlott készíteni, amelynek gazdag az ásványi anyag tartalma és jó a melegtartó képessége. Ilyen például a hévíz gyógyiszap. Krónikus nőgyógyászati és mozgásszervi betegségek esetén ajánlott.

Különleges terápiák

A különböző elektroterápiás kezelések jó fájdalomcsillapító, izomlazító és véráramlást fokozó módszerek.

De a balneoterápia kategória alatt olyan hévízi csodakezelésekkel ismerkedhet meg, mint a váltófürdő, súlyfürdő, víz alatt sugármasszázs, négyrekeszes galván fürdő, szénsavfürdő vagy a hydroxeur.