olívaolaj,diéta,antioxidáns,testsúly,olaj Forrás: vir.matusz-vad.hu

Az olívaolaj 3 bizonyítottan jótékony hatása

Az egészséges és tudatos életmód népszerűsége folyamatosan növekszik, így nem csoda, hogy az olívaolajjal készült ételeket egyre többen választják az éttermekben is. Az extra szűz olívaolajak különösen jótékony hatással vannak a szervezetre, ezért célszerű beépíteni a diétás étrendekbe is. Ismerje meg az olívaolaj 3 fontos tulajdonságát, és gondoskodjon vendégei számára a minőségi alapanyagokról!

Jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz

Az extra szűz olívaolaj kiváló tápanyagforrás, és antioxidánsokban is bőséges mennyiséget tartalmaz. A zsírsavakon kívül E- és K-vitaminok is találhatók benne, amelyek segítik a sejtek hatékony regenerálódását. Az olívaolajban fellelhető antioxidánsok biológiailag aktívak, és csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának esélyét. Az antioxidánsok továbbá kiválóan felveszik a harcot a gyulladásokkal, de a vérben lévő koleszterinek oxidációját is megelőzik.

Egészséges telítetlen zsírsavakban is gazdag

Az olívaolajban található zsírok kb. 14%-a telített, 11%-a pedig többszörösen telítetlen típusú. A telítetlen zsírok kifejezetten egészségesek, hiszen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban egyaránt bővelkednek. Az olívaolajban magas mennyiségű olajsav is található, amely szintén egy telítetlen zsírsav.

Az olajsavak segítenek a gyulladások leküzdésében, és jótékony hatással bírnak az általános közérzetre is. Az olívaolaj egyik legfontosabb előnye, hogy a benne lévő zsírsavak ellenállnak a magas hőmérsékletnek, így a főzés után is ugyanolyan egészséges marad az étel. Ha vendégei számára minőségi alapanyagokat szeretne biztosítani, tekintse meg a Matusz-Vad Webáruházban kapható zsírokat és olajokat!

Nem okoz testsúlygyarapodást

A túlzott mennyiségű zsír fogyasztása természetesen testsúlygyarapodáshoz vezethet, azonban az extra szűz olívaolajak használatával emiatt nem kell aggódni. Kutatások kimutatták, hogy az olívaolajban gazdag mediterrán étrend követése kedvező hatással van a testsúlyra. Spanyolországban több mint 7000 főiskolai hallgató részvételével egy 30 napos felmérést tartottak az olívaolaj fogyasztás hatásait vizsgálva. Kiderült, hogy az olívaolaj használata nem kapcsolható össze a megnövekedett testsúllyal, így a diétás étrendet követők is bátran fogyaszthatják.

Sőt, egy 187 résztvevővel folytatott, 3 éven keresztül tartó tanulmányból azt is megállapították a kutatók, hogy az olívaolaj még a fogyást is elősegíti. Az olívaolajban fellelhető antioxidánsoknak köszönhetően ugyanis a zsírégetés is felpörgethető. Az olívaolaj fogyasztása tehát nem növeli a súlygyarapodás valószínűségét. Kisebb mennyiségben pedig még a fogyásban is hatékony segítséget nyújthat.