Brokkolis-gorgonzolás tészta

Borítókép: Brokkolis-gorgonzolás tészta

Hozzávalók 4 főre

  • 40 deka japán sobatészta (hajdinatészta) vagy teljes kiőrlésű spagetti

  • 1 kisebb fej brokkoli

  • 10 deka gorgonzola

  • 1 marék mandula

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj

  • ½ citrom leve

  • pirított mandulaszeletek

  • só, bors

1. A brokkolit tisztítsd meg, vágd kisebb rózsákra. A tésztát főzd meg, a brokkolit add a főzővízhez 3 perccel a főzőidő lejárta előtt. Szűrd le, hideg vízben öblítsd át a brokkolis tésztát.

2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, öntsd bele
a tésztát a brokkolival. Locsold meg a citromlével, sózd, borsozd, majd add hozzá
a gorgonzola sajtot.

3. Tálaláskor szórd meg pirított mandulával.