4 étel, aminek a fogyasztása öregíti a bőrödet

Borítókép: 4 étel, aminek a fogyasztása öregíti a bőrödet Forrás: getty images
Nem csak az számít a ráncok szempontjából, hogy mennyi vizet iszol és milyen a bőrápolási rutinod. Vannak ugyanis olyan alapanyagok, amiktől idő előtt elkezdhetsz ráncosodni. A joy.hu cikkéből kiderül, pontosan melyek ezek.

Az ok egyszerű, ugyanis ha olyan ételeket fogyasztasz, amik által gyulladás alakul ki a szervezetben, akkor a sejtjeid megsérülnek, ennek hatására pedig egyre több ránc jelenhet meg az arcodon. A következő alapanyagokat érdemes elkerülni:

Édességek

A túlzásba vitt cukorfogyasztás glikációt okoz. Ha több cukrot viszel be, mint amennyit a sejtjeid fel tudnak dolgozni, a fölös cukormolekulák fehérjékkel keverednek, ennek hatására kevesebb kollagén lesz a bőrödben, ami ráncokhoz vezethet.

Sós ételek

Mint tudjuk, a só vízvisszatartó hatásáról ismert. A sok feldolgozott ételben lévő nátrium hatására felpuffadhat az arcod és bevizesedhetsz, amitől szintén nem tűnsz fiatalabbnak.

Olajban sült és grillezett ételek

A magas hőmérsékleten készülő ételekben rengeteg olyan részecske fordul elő, mely oxidatív stresszhez vezet, ezáltal gyulladást okoz a szervezetben. Emiatt pedig sokkal korábban jelentkezhetnek nálad olyan betegségek, amik általában az idősebb korosztályt érintik.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Olvasnál még a témában?