10 dolog, amire nem is gondolnál, de a vendégek azonnal kiszúrják a lakásodban

Borítókép: 10 dolog, amire nem is gondolnál, de a vendégek azonnal kiszúrják a lakásodban Forrás: Warner Bros
Ezek az apró dolgok sok mindenről árulkodnak! A joy.hu összeállítása.

Volt már olyan helyzetben, hogy szélvészgyors takarításba kellett kezdened, mert a vendégeid pár perc múlva betoppannak? A nagytakarításban ilyenkor csak egy jó tündér tudna segíteni, ám akad néhány olyan stratégia pont, amit ha tisztítószerrel gyorsan letámadsz, tuti, hogy senki sem fogja kiszúrni, hogy sebtiben raktál rendet.

A poén az egészben, hogy ezek a lakás olyan pontjai, amiről még egy hosszabb takarítás alatt is van, hogy egyesek elfeledkeznek, pedig igazából ezek azok az apróságok, amikre egy vendég figyelme terelődik. Senki nem fog benézni a szekrényedbe, vagy megnézni, hogy beágyaztál-e a hálóban, végighúzni az ujját a polcon, és végigcsúszni a padlón, esetleg ráncolni a homlokát azért, mert nem állnak katonás sorban a kanapédon a párnák, na de például a fürdőszobád, az tényleg sokat elárul rólad. Most listába szedtük, hogy felmérések szerint mire figyelnek a vendégek leginkább, amikor belépnek az otthonodba, így a jövőben érdemes ezekre jobban figyelned!

1. Bejárati ajtó

Úgy tűnhet, hogy a bejárati ajtó a legkevésbé fontos dolog, ritkán látni, hogy valaki suvickolja a sajátját, pedig hát ez az első, amit a vendég megpillant. Még be sem tette a lábát, de máris lehet egy benyomása, ha mondjuk foltokat és ujjnyomokat talál, és legalább ennyire igaz ez a lábtörlőre is.

2. Csaptelepek és wc

A fürdőszoba az otthonod olyan helyisége, ami különösen nagy figyelmet igényel, ha vendégeket fogadsz, hiszen szinte biztos, hogy be fognak ide térni legalább egy kézmosásra. A reggeli rohanásban te talán észre sem veszed a csapon lassan külön életet élő vízkövet, vagy a fogkrémed maradékát a kagylóban. A vendég viszont biztosan kiszúrja.