A legkedvesebb filmjeink, amikben felcsendülnek Aretha Franklin ikonikus dalai

Aretha Franklin,filmek,zenék Forrás: Getty images
Aretha Franklinre, a soul királynőjére emlékezünk most, a számunkra legkedvesebb dalaival és a legkedvesebb filmjeinkkel, amelyben felcsendültek.

76 éves korában elhunyt a soul királynője: Aretha Franklin, akinél még 2010-ben diagnosztizáltak rákot. Utoljára 2017 novemberén lépett fel Elton John AIDS alapítványának zártkörű rendezvényén, annak ellenére, hogy akkor már nagyon beteg volt. Arethát az egész világon elismerték és szerették.

Ő nem csupán egy énekesnő volt, hanem a feketék polgárjogi harcának és a női egyenjogúságnak is élharcosa és ikonja. Egyik legismertebb dala a Respect a mai napig szimbólum a nők számára.

Zenéi számos remek filmben felcsendülnek, többek között például a Forrest Gump-ban is! Következzenek most a legismertebbek és legszerethetőbbek, amelyekben Aretha dalai szólnak:

The Holiday

Emlékeztek még arra a szuper jelenetre a filmből, amikor szilveszter estéjén az egész család a You send me-re táncol, Kate Winslettel és Cameron Diazzal az élen?

Álljon meg a nászmenet!

És amikor az Álljon meg a nászmenet!-ben Rupert Everett a Say a little prayer-t énekli Julia Roberts-nek - ahol Cameron Diaz szintén feltűnik?

Bridget Jones naplója

És Bridget-re, amikor megmondja a frankót Daniel Cleaver-nek?

Micheal

Habár John Travolta-nak jó néhány emlékezetes táncos jelenete égett bele a retinánkba, az angyalként táncoló Travolta Aretha Chain Of Fools című számára nálunk egyértelműen dobogós.

Holdfény

Ha esetleg még nem láttad volna a Holdfény című filmet, mi jó szívvel ajánljuk. Egy igazán lenyűgöző történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről, amelyre Aretha One Step Ahead című száma felteszi a koronát.

Neked melyik a kedvenc Aretha Franklin számod?