JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Pazar programok a hétvégére: vannak közöttük teljesen ingyenesek is

Borítókép: Pazar programok a hétvégére: vannak közöttük teljesen ingyenesek is Forrás: Getty Images/urbazon
Nagyon szeretjük az áprilisi időszakot, amikor egyik héten zimankó jön, másik héten ragyogó napfény, hol tobzódnak a vihar előtti színek, hol melegen fojtogató a pára.

De nem engedünk a tavaszi melankóliának, sem az internet csábításának, amely buborékba zárja felhasználóját, mint fúvókával játszó gyerek az óvatlan legyet. Ki hát biztonságos, otthonosan állandó közegünk öleléséből, és vessük bele magunkat a szeszélyes áprilisi hétvége programforgatagába. Ehhez ajánlunk hét bitang jó fővárosi időtöltést.

Tavaszi TáncTér - április 28. Madách tér

Nyílnak a kiülős teraszok, mint a tulipán, egyre több és több lesz a szabadtéri program is. Ha kintre vágysz, a Budapesti Tavaszi Fesztivál felvezető eseményeként idén is visszatérő Tavaszi TáncTér mindenképpen neked való. A felszabadult, ráadásul ingyenes közösségi buli, amely varázsütésre ránt ki a hétköznapok szürkeségéből, vasárnap 14 és 21 óra között vár mindenkit a Madách téren.

Részletes program itt.

Metuscope Filmszemle 2024 - április 26-27. Corvin mozi

A Metuscope Filmszemlét a Budapesti Metropolitan Egyetem rendezi két napon át a Corvin moziban, ráadásul teljesen ingyen. A szemle április 26-án és 27-én az egyetem hallgatóinak munkáival várja a friss, izgalmas mozgókép iránt érdeklődő filmrajongókat. Betekintést ad a METU végzős animáció-, mozgókép-, valamint média design szakos hallgatóinak diplomamunkáiba, bemutat továbbá vizsgafilmeket, kisjátékfilmeket, sőt, animációs rövidfilm-válogatást is. A vetítések mellett szakmai beszélgetéseken is részt vehetünk, a házigazda Till Attila lesz.

A szemlén bemutatott művek többsége most először látható nagyvásznon, és a nemzetközi fesztiválszereplések miatt egy darabig nem is lesznek nyilvánosak. Ha korábbi filmet is szívesen néznél METU-s végzős hallgatóktól, az egyik izgalmas kisfilmet itt érheted el.

A kétnapos Metuscope Filmszemle 2024 ingyen látogatható, de a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes programot itt találod.

Forrás: Puskás Barnabás - Szathmári Balázs: Távolodó hegyek emlékezete/METU
Puskás Barnabás - Szathmári Balázs: Távolodó hegyek emlékezete (a képen Galkó Balázs)
Forrás: Puskás Barnabás - Szathmári Balázs: Távolodó hegyek emlékezete/METU
Puskás Barnabás - Szathmári Balázs: Távolodó hegyek emlékezete
Forrás: Flaisz Vanda: Lány az emeleten/METU
Flaisz Vanda: Lány az emeleten
Forrás: Lantos Júlia: Oliver, az óriás/METU
Lantos Júlia: Oliver, az óriás

A galériában további öt kihagyhatatlan programot ajánlunk A HÉTVÉGÉRE!