A kompakt sütők sajátosságai

sütő,kompakt,főzés Forrás: trikolor.hu
Sokan talán nem is találkoztak még a kompakt sütők fogalmával, pedig méretüknek és számos hasznos funkciójuknak köszönhetően tökéletes megoldást jelentenek a kisebb konyhával rendelkező vásárlók számára. Az alábbiakban ezeknek a sokoldalú készülékeknek a legfontosabb előnyeit mutatjuk be.

Nem a méret a lényeg

A kompakt sütők egyik legnagyobb erénye - nevükből adódóan -, hogy viszonylag kis helyet foglalnak, így ideális választást jelentenek apróbb konyhákba, garzonokba. Méreteik - mélységük és 45 cm körüli magasságuk - alkalmassá teszik őket magas konyhabútorba való beszerelésre. Ennek a jellemzően szemmagasságba történő elhelyezésnek hála, rendkívül kényelmes használatot biztosítanak tulajdonosaik számára. A kompakt sütő szolidabb méretéből adódó beépíthetősége miatt nem csak belesimul a konyhabútorba, de dizájnos kialakításának (króm felületek, érintőképernyős vezérlés) köszönhetően a konyha igazi ékessége lehet.

Funkciók

A hagyományos beépíthető sütőknél 15 centiméterrel alacsonyabb kialakításuk szerencsére nem jár kisebb használati értékkel, hiszen a gyártók próbálták a funkciók sokaságát belezsúfolni a kompakt méretű készülékbe.


Automata programok: különösen kezdő szakácsok szeretik ezt a funkciót, hiszen csak meg kell adniuk az elkészítendő étel típusát és súlyát, a sütő pedig automatikusan elkészíti.
Szuvidálás: a gőz- és az alacsony hőmérsékleten történő sütés segítségével ételei megőrzik vitamintartalmukat, miközben a zöldségek roppanósan zsengére, a húsok pedig ízletesen puhára készülnek.
Szárító funkció: ennek köszönhetően teljesen biztonságosan akár 24 órán át, több tálcán is történhet - 50-60 fokon - a zöldségek, gyümölcsök vagy akár a húsok szárítása.
Légkeverés: a forró levegő hatékony áramoltatásának köszönhetően a húsok teljes felülete ropogósra és aranybarnára sül.
Gőz funkció: a forró gőzzel történő sütés megőrzi az ételek ízét, valamint nedvesség- és tápanyagtartalmát. A gőz - fenti hatásai miatt - az ételek újramelegítésénél és olvasztásnál is jó szolgálatot tesz.
Biztonságos sütőajtó: mivel a kompakt sütők gyakran szűk konyhákban szemmagasságban kerülnek beépítésre, ezért kulcsfontosságú, hogy a sütő ajtajának esetleges felforrósodása ne okozzon sérülést.

A kompakt sütők ára

Aki kompakt sütőt vásárolna, nem csak a beépíthetőséget megkönnyítő kisebb méret miatt kell mélyebben a zsebébe nyúlnia, hanem a prémium anyaghasználat és a sokoldalú használhatóság miatt is.

Nem szabad elfelejteni, hogy ezek a termékek egyesítik magukban a többfunkciós sütők és a mikrohullámúk valamennyi tulajdonságát, ezért a magasabb áruk ellenére mindenképpen jó vételnek számítanak.

Amennyiben kompakt sütők széles választékára kíváncsi, keresse fel a Trikolor.hu webáruházat.