A beléptetés modern és biztonságos módja Hikvision kaputelefonnal

kaputelefon,biztonság Forrás: Getty Images
Nagyobb lakóépületeknél, illetve társasházakban érdemes megtalálni annak a módját, hogy az ingatlanba való beléptetés gördülékenyen, ugyanakkor mégis biztonságosan történjen. Talán mondanunk sem kell, hogy ez minden egyes ott lakónak a közös érdeke.

Cikkünkben olyan kaputelefon kellékekre, valamint teljes szettekre igyekszünk felhívni a figyelmet, amelyek a kidolgozottságuknak és a technikai paramétereknek köszönhetően képesek kiállni a minőséget érintő próbákat.

Mit várhatunk el egy kaputelefontól manapság?

Az első és egyik legfontosabb követelmény a könnyű kezelhetőség. Ennek pedig egyaránt meg kell nyilvánulni a készülék mindkét végén. Vagyis tudja egyszerűen használni a kapuban várakozó nagymama, illetve szükség esetén az eszközhöz legközelebb tartózkodó unoka is.

A másik kiemelt szempont értelemszerűen a biztonság. Vagyis csak olyan személyek legyenek képesek bejutni a házba, akiknek ehhez jogosultságot adunk. Mindez egyaránt igaz a proxy kártyás, valamint a nyomógombos beléptetésre is.

Emellett egy mai kornak kellőképpen megfelelő kaputelefon esetében el lehet várni a minőségi vizuális megjelenítést is. Tehát lehessen látni, hogy éppenséggel ki várakozik a belépésre.

kaputelefon,biztonság
Forrás: defloc.hu
A beléptetés modern és biztonságos módja Hikvision kaputelefonnal

Milyen kellékekre van szükség egy kaputelefon szett esetében?

Amennyiben úgy tartjuk szükségesnek, akkor a kaputelefont és a hozzá kapcsolódó kiegészítőket egyenként is össze tudjuk válogatni. Ehhez két dologra mindenképpen szükségünk lesz, név szerint a beltéri, valamint a kültéri egységre.

Ahogy a nevükből már valószínűleg sikerült kikövetkeztetni, az előbbi odabent a lakásban, az utóbbi pedig a kapunál fog majd helyet kapni. Utóbbihoz hasznos kellék lehet még az a kiemelő keret, amely képes megvédeni a készüléket az esővíztől, illetve az egyéb időjárási viszontagságoktól.

Amennyiben nagyobb társasházak kapcsán van aktualitása a vásárlásnak, úgy minden bizonnyal disztribútorra is szükségünk lesz. Szintén jól jöhet egy szerelőkeret a kültéri dobozhoz, vagy a beltéri egységhez egy praktikus, a készüléket tartó alkalmatosság.

Amennyiben nem szeretnénk az egyes részegységek kiválogatásával bajlódni

A legegyszerűbb dolgunk akkor lesz, ha a hosszas keresgélés és összehasonlítás helyett egyszerűen választunk egy komplett kaputelefon szettet a DEFLOC-nál. Mindössze annyi teendő jár vele, hogy a számunkra leginkább szimpatikus csomagot betesszük az online kosárba, majd kifizetjük.

Mégpedig nem is akármilyen módon. Mondjuk ezt azért, mert a Hikvision név megnyugvást kínálhat a minőség tekintetében. A fent említett minőséggel és megbízhatósággal kapcsolatos követelmények tehát teljesítettnek tekinthetők.