Csokis kenyér pudinggal
Előkészítési idő: 20 perc, sütési idő: 50 perc
Hozzávalók:
4 deci tej
5 deci tejszín
10 deka finomított kristálycukor
1 rúd vanília vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma
4 tojás
2 friss briós
10 deka étcsokoládé
5 deka pekándió
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot egy serpenyőben. A vaníliarudat hosszában vágd ketté és tedd bele, vagy add hozzá a vaníliaaromát. Folyamatos kevergetés közben forrald fel, vedd le a tűzről. A vaníliarudat most már kidobhatod. Töltsd bele a folyadékot egy hőálló kancsóba.
3. Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, közben kis adagokban öntsd hozzájuk a tejes keveréket.
4. Kenj ki vajjal egy tűzálló tálat, fektesd bele a vékony szeletekre vágott brióst, hintsd meg az apróra vagdalt csokival és a szintén felaprított pekándióval. Öntsd rá a forró tejes-tojásos keveréket.
5. Az egész tálat tedd bele egy nagyobb tűzálló tálba, és önts alá (tehát a két tál közé) annyi forró vizet, hogy a kisebbnek kábé a feléig érjen. Dugd a sütőbe, és anélkül, hogy lefednéd, süsd úgy 45 percig. Akkor emeld ki a kisebb edényt a nagyobból, és hagyd kicsit pihenni, mielőtt tálalod.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndication.com