Zöldséges finomság: cukkinis párnácskák - recept

Zöldséges finomság: cukkinis párnácskák - recept
Forrás: benskitchenblog.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha nem is vagy túl nagy zöldség imádó, ez a recept biztosan meghozza a kedved!

A cukkininak most van szezonja, és szerencsénkre igen szép is az idei termés. A magam részéről mázlista vagyok, mert minden évben bőven szedhetek a nagyapám kertjében termett példányokból, hogy aztán kedvemre próbálgathassam a jobbnál jobb cukkinis recepteket. Ha nem is a saját kertből, de hazai őstermelőktől mindig szép, egészséges cukkiniket lehet beszerezni a piacon.

Most egy olyan recepttel készültünk, ami nagyszerű egy délutáni nassoláshoz, de akár köretként, főétel, vagy saláta mellé is megállja a helyét. Tökéletes ötlet baráti összejövetelekhez, és a vega vendégeink sem fognak panaszkodni!

Kép
forrás: benskitchenblog.com

Hozzávalók:

1 kg lereszelt cukkini

2 db lereszelt vöröshagyma

250 g pépesített feta sajt

2 teáscsésze búzafinomliszt

2 teáskanál sütőpor

4 tojás

2 lapos teáskanál oregano

2 teáskanál só

Egy kevés olíva olaj a sütéshez

Friss bazsalikom levél a tálaláshoz

Kép
forrás: benskitchenblog.com

Elkészítés:

A megmosott és megpucolt cukkiniket és a vöröshagymát alma reszelőn lereszeljük. A cukkinit vagy saláta centrifugában, vagy egy tiszta konyharuhába tekerve alaposan kinyomkodjuk, hogy kimenjen a leve.

Minden hozzávalót, - az olajat kivéve, - egy keverő tálba teszünk, és szép homogénre keverjük. A serpenyőnket közepes hőfokra hevítjük, hogy ne kapjon oda a tészta. (Egy csipet masszával ellenőrizhetjük, hogy elég meleg-e az olaj.)

A tésztából evőkanál méretű mennyiséget kiszaggatunk és a meleg serpenyőbe tesszük. 2-3 percig sütjük mindkét oldalát. Akkor jó, ha mindkét fele szépen lepirult. Tálaláshoz a tetejét megszórjuk friss bazsalikom levelekkel.

Melegen és hidegen is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!

(via benskitchenblog.com)

Tovább olvasok
Hűtsd le magad rozmaringos ananászjégkrémmel

Ananász és rozmaring? Hallottál már valaha ilyen izgalmas ízkombinációt egy fagyiban? Ugye, hogy nem…

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem