40 érdekes adat, amivel lenyűgözheted a gyerekeidet!

40 érdekes adat, amivel lenyűgözheted a gyerekeidet!
Forrás: Unplash/Ben White

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy apa elalvás előtt nem mesékkel, hanem a nagyvilág haszontalan, ámde érdekes információval szórakoztatta a kislányát. Ám egyszer csak kifogyott az infókból. Szerinted mit csinált?

Az Apa magazin összeállítása.

Hát a Redditen kért újabb izgalmas infókat a felhasználóktól. A kérdése azonnal virális lett: százezren lájkolták, és jött rá több mint húszezer hozzászólás. Itt van egy találomra szemezgetett negyvenes lista. Szerintünk felnőttek is remekül elszórakozhatnak rajta.

 1. Léteznek olyan ásópókok, amelyek apró békákat tartanak az üregükben azért, hogy a békák felfalják a pókpetékre ácsingózó egyéb rovarokat. Tehát tulajdonképpen, az apró békák a pókok macskái.

 2. Ha idomított farkasokat vagy kutyákat használnak filmekben, a farkukat gyakran digitálisan kell megrajzolni, mert ha ezek az állatok izgatottak vagy örülnek a jól végzett munkának, állandóan csóválják az „igazi” farkukat.

 3. Svájcban nem tarthatsz egy tengerimalacot. A törvény szerint minimum kettőt kell venned, hogy ne legyenek magányosak.

 4. A tengeri vidra-párok háttal a vízen alszanak, úgy, hogy fogják egymás „kezét” (mancsát). Mi több, van kedvenc kabalakövük, amit mindig maguknál tartanak.
 5. Az Oxfordi Egyetem öregebb, mint az Azték Birodalom.

 6. A tojásrakó emlősöknek nincs köldökük.

 7. A kutyák onnan tudják megjósolni, mikor jössz haza – már ha van rendes napi rutinod –, hogy a reggel „otthon hagyott” illatod mennyire oszlott el az idő elmúltával.

 8. A szarvasmarhák előszeretettel haverkodnak. Ha a legjobb barátjukat elválasztják tőlük, attól kiakadnak.

 9. Az emberi test – a tiéd is, – világít a sötétben. Sajnos ez a biolumineszcencia ezerszer gyengébb, mint azt a szemünk érzékelni tudná.

 10. A lichtensteini hadsereg 1866-ban, az osztrák-porosz háború idején harcba vonult. A hadsereg mind a nyolcvan tagja. Viszont 81-en jöttek haza, mert útközben összebarátkoztak egy osztrák fickóval, aki közéjük állt.

 11. Figyi! A legtöbb elefánt könnyebb, mint egy kékbálna nyelve!!!

 12. A tigriseknek a bőrük is csíkos.

 13. A vombat kocka alakút kakál.

 14. Az Északi-sark angol neve „Arctic” a görög „arktos”, vagyis „medve” szóból származik. Görögül tehát van a Medve, az Antarktisz pedig a „Nem medve”. (Ugye, az egyiken él jegesmedve, a másikon meg nem.)

 15. A skótok nemzeti állata: az unikornis!

 16. A szarvasmarhák izgatottá válnak, ha kiraknak egy puzzle-t.

 17. Ha úgy döntesz, hogy nem vállalsz gyereket, te leszel az első abban a négymilliárd éves láncban, amely a legelső földi élőlénytől indulva, benned végződik.

 18. Mióta a Plútó nevű bolygót (égitestet?) felfedezték, még nem tett meg egy teljes kört a Nap körül.

 19. Az Adwaita nevű óriásteknős 2006-ban hunyt el. Ámde 1750 előtt született – mielőtt megalapították volna az Amerikai Egyesült Államokat.

 20. Amikor a méhek egy új királynőt választanak, akkor speciális mézzel etetik, ami teljesen megváltoztatja a szervezetét és a testfelépítését.

További érdekességeket a linkre kattintva találsz!


Olvasd el ezt is!

8 érdekesség a testedről

Nézd meg a galériánkat>8 kép
8 érdekesség a testedről

Apa magazin

Tovább olvasok
Kép
Molnár Ádám: Mit tanácsol egy boldogságkutató?

Szeptember 24-én az Éva Psziché Est vendége lesz Molnár Ádám szoftver architekt és boldogságkutató. Most elmondja, szerinte mit kellene – kedvenc kifejezésével élve – meghackelni azért, hogy boldogabbak legyünk.

Kép
Miért tesz idegessé a hosszas maszkviselés? És van-e erre megoldás?

Szögezzük le az elején: jómagam maszkviselő állampolgár vagyok, úgy gondolom, hogy ha a maszkkal kicsit is akadályozhatjuk a koronavírus terjedését, akkor viseljük! Persze jár némi kellemetlenséggel: összegyűjtöttem pár zavaró tényezőt és azt is végiggondoltam, mi lehet ezekre a megoldás.

Kép
10 hely ahová messziről is érkeznek utazók, csak hogy jót ehessenek

Bár most csak gondolatban utazhatunk mindenfelé (vagy annak az ódiumával, hogy hazajövet betartjuk a tíznapos karantént), tegyük félre a következő listát a szebb- szabadabb napokra!

Kép
Fújd le a szörnyeket spricnivel: 7 trükk és varázslat gyerekekhez, amikor az észérvek nem működnek

Többet viccel, mint erővel! Vesd be a humort és a varázslatot, ha el akarsz érni valamit, amit szép szóval nem tudtál.

Kép
Olyan volt, mintha másodszor veszíteném el a szüzességemet – csak sokkal jobb

Amikor húsz év után tönkrement a házasságom, tudtam, hogy nehéz időszak következik, de arra nem számítottam, hogy ennyire hiányozni fog a szex. Lívia története

Kép
Napi horoszkóp szeptember 23.: a Kosok kiállnak magukért, az Ikrek szembe mernek nézni a problémáikkal

Ma is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz ismét izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól jöttek!

Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem