Répás-mazsolás kuszkusz

Borítókép: Répás-mazsolás kuszkusz
Édeskés köret, amely magában is fogyasztható, diétázóknak is. 30 perc alatt kész!

Hozzávalók (2személyre):
•2 nagyobb répa
• 1 marék mazsola
• só • bors
• fokhagyma
• olívaolaj
• 1 marék kuszkusz (aprószemű)
• 1 csokor friss petrezselyem

1. A kuszkuszt egy kis lábosban sóval és kétszer annyi vízzel, mint
a kuszkusz, forrázd le, majd fedd be. 10 perc alatt magától megdagad és
megpuhul.

2. Kis olívaolajon fedő alatt párold meg a fél centi vastag,3 centi hosszú csíkokra vágott répát. Sóval, kis frissen őrölt borssal ésnémi fokhagymával ízesítsd.

3. Amikor már levet eresztett, add hozzáa mazsolát, és együtt párold még 5 percig. Akkor van kész, amikor a répamég nem vajpuha, és még van egy kis leve a párolmánynak.

4. Szórdmeg egy jó marék friss, apróra vágott petrezselyemmel, és keverd összea kész kuszkusszal.

Tipp: Adhatsz hozzá egy kis joghurtot. Ez az étel akár hidegen is
fogyasztható.

Recept: olvasónk, Bakos Sarolta, fotó: Éva magazin /Batár Zsolt. Cikkünk az Éva régebbi számában jelent meg.