Az este fénypontja: joghurtos-citromos torta
Elkészítési idő: 45 perc
Hűtési idő: legalább 3 óra, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen
Hozzávalók (2x20 centi átmérőjű piskótához):
•8 deka margarin
•25 deka liszt
•8 tojás
•20 deka porcukor
•1 citrom reszelt héja
A krémhez:
•15 deka görög joghurt
•40 deka mascarpone
•2 deci sűrű tejszín (legalább 30százalékos)
•3 evőkanál porcukor
•1 csomag habfixáló
•ételfesték
1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
2. A cukrot és acitromhéjat keverd habosra és világosra a tojásokkal addig, amíg a keverék kábé
a háromszorosára nő.
3. Szitáld hozzá a lisztet és forgasd össze.
4. A margarint olvaszd fel és keverd a tésztához.
5. Töltsd a tésztát két 20 centi átmérőjű tortaformába és süsd meg apiskótát kábé 25 perc alatt.
6. Hagyd kihűlni.
7. A krémhez elektromos habverővel keverd habosra a hozzávalókat pár perc alatt.
8. Kend meg vékonyan az egyik piskótát és helyezd rá a másikat. A maradék krémmel egyenletesen kend körbe atortát. Díszítsd szezonális gyümölcsökkel.
Tipp: A fakanál szárával támaszd ki a sütő ajtaját, hogy a piskóta egyenletesen emelkedjen.
Recept és fotó:Studer-Tüske Veronika