Az este fénypontja: joghurtos-citromos torta

Borítókép: Az este fénypontja: joghurtos-citromos torta
Elképesztő színű torta, és ugyanilyen finom! A tetejét szezonális vagy fagyasztott gyümölcsökkel díszítheted.

Elkészítési idő: 45 perc
Hűtési idő:
legalább 3 óra, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen
Hozzávalók
(2x20 centi átmérőjű piskótához):
•8 deka margarin
•25 deka liszt
•8 tojás
•20 deka porcukor
•1 citrom reszelt héja

A krémhez:
•15 deka görög joghurt
•40 deka mascarpone
•2 deci sűrű tejszín (legalább 30százalékos)
•3 evőkanál porcukor
•1 csomag habfixáló
•ételfesték

1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.

2. A cukrot és acitromhéjat keverd habosra és világosra a tojásokkal addig, amíg a keverék kábé
a háromszorosára nő.

3. Szitáld hozzá a lisztet és forgasd össze.

4. A margarint olvaszd fel és keverd a tésztához.

5. Töltsd a tésztát két 20 centi átmérőjű tortaformába és süsd meg apiskótát kábé 25 perc alatt.

6. Hagyd kihűlni.

7. A krémhez elektromos habverővel keverd habosra a hozzávalókat pár perc alatt.

8. Kend meg vékonyan az egyik piskótát és helyezd rá a másikat. A maradék krémmel egyenletesen kend körbe atortát. Díszítsd szezonális gyümölcsökkel.

Tipp: A fakanál szárával támaszd ki a sütő ajtaját, hogy a piskóta egyenletesen emelkedjen.

Recept és fotó:Studer-Tüske Veronika