Ropogós halkrokett friss salátával

Borítókép: Ropogós halkrokett friss salátával
Amellett, hogy gyors és könnyű vacsora, jó megoldás a hosszan tárolt, mélyhűtött hal felhasználására. A receptet a Két cica konyhája bloggerétől kaptuk!

Hozzávalók:
250 g krumpli
5 ek. tej
250 g tőkehalfilé
1 ek. citromlé
1 ek. reszelt ecetes torma
2 ek. friss petrezselyem, aprítva
100 g zsemlemorzsa
só, őrölt fekete bors

Főzzük meg a krumplit, majd pürésítsük a tejjel, ízesítsük sóval és borssal. A tőkehalfilét konyhai robotgépben zúzzuk össze, a citromlével és a tormával együtt, majd keverjük össze a krumplival és a petrezselyemmel. Lisztes kézzel készítsünk pogácsákat a keverékből, és forgassuk őket zsemlemorzsába. Fél órára tegyük őket a hűtőszekrénybe, majd kevés olajon süssük őket ropogósra.
Friss salátával, citrommal, paradicsommal tálaljuk.

Még több recepta Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon. És persze ide kattintva, az evamagazin.hu oldalon!

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

További receptek, tippek:evamagazin.hu/konyha