Horgolt szoknyavédő a bringára

Horgolt szoknyavédő a bringára

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ö

Öltöztesd fel csinosan a kerékpárodat is!

Elkészítés
A szoknyavédő két részből áll, egy-egy a kerék mindkét oldalára. Ezeket kell ráilleszteni a biciklire és felül a sárvédőn összefűzni, a cipőfűzőhöz hasonlóan.
Mindkét darab alapja 9 kör és 8 nagyikocka négyzet. Ezeket kell összeilleszteni és szegélyezni még néhány sorral.
Válassz hét neked tetsző színt – hármat használj a körökhöz, négyet a négyzetekhez és mind a hetet a szegélyhez.

A hozzávalók listáját és a leírás 01 - 02 lépéseit az Éva magazin szeptemberi számában találjátok!

03 Most jöhet a szoknyavédő többi része. Az első 7 sort folytonosan kell horgolni, a sorok végén fordulni kell. Amikor a 8. sorhoz érsz, a munka színén dolgozol tovább. A sor végén vágd el a szálat és a következő sor elején csatlakoztass újat.
Kezdősor: az A színnel 81 lsz
1. sor: 1 erp a kezdősor 4. lsz-ébe, 1-1 erp a következő két szembe, *2 lsz, 2 szem kimarad, 1-1 a következő 3 szembe, csillagtól ism. a sor végéig, 2 lsz, 2 szem kimarad, 1 erp az utolsó szembe, és fordulj (16 csoport erp).
2. sor: 3 lsz, 2 erp az előző sor 2 lsz-es ívébe, *2 lsz, 3 erp az előző sor 2 lsz-es ívébe, csillagtól ism. a sor végéig, 2 lsz, 1 erp az előző sor utolsó szemébe és ford. (16 csoport erp az utolsó erp-val). Vágd el az A színű fonalat.
3. sor: Folytasd a B fonallal. 5 lsz (helyettesíti az első erp-t és az első lsz ívet) 3 erp az első lsz -ívbe, * 2 lsz, 3 erp, csillagtól ism. a sor végéig, 2 lsz, 1 erp az előző sor utolsó ívébe és ford. Vágd el a B fonalat (16 csoport erp, 1-1 erp-val mindkét szélén).
4. sor: C fonallal ismételd meg a 3. sort a végéig, 2 lsz, 3 erp az előző sor utolsó ívébe. (17 csoport erp, 1-1 erp-val mindkét szélén.) Vágd el a C fonalat.
5. sor: D fonallal folytasd. 5 lsz (helyettesíti az első erp-t és 2 lsz-et), 2 erp, 1 lsz, 2 erp az előző sor első ívébe, tovább 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp az előző sor minden ívébe, 2 lsz, 2 erp az utolsó ívbe és ford. (16 csoport – 2 erp, 1 lsz, 2 erp – és 2 erp egyik végén, 1 erp a másik végén.) Vágd el a D fonalat. Most már kezd látszani a munka íve.
04 6. sor: Az E színnel folytasd a munkát. 3 lsz, 1 erp ugyanabba a szembe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp az előző sor minden 1 lsz ívébe (a 2 lsz-es íveket kihagyjuk), 2 lsz, 2 erp az előző sor utolsó 2 lsz-es ívébe, ford. (16 csoport – 2 erp, 1 lsz, 2 erp – és 2 erp mindkét végén.) Vágd el az E fonalat.
05 7. sor: Az A színnel folytasd. 3 lsz, 1 erp ugyanabba a szembe,*1 lsz, 1 rp az 5. sor 2 lsz-es ívébe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp a 6. sor 1 lsz-es ívébe, csillagtól ism. a sor végéig, elhagyva az utolsó 1 lsz-et és 2erp-t. Ne fordulj a munkával. Vágd el az A szálat.
06 8. sor: Az F színnel 3 lsz, 1 erp ugyanabba a szembe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp minden 1 lsz-es ívbe, kihagyva a 2 lsz-es íveket, 2 lsz, 2 erp az utolsó szembe. Ne fordulj a munkával. Vágd el az F szálat.
9. sor : A G színnel a 8. sor első szemébe 4 lsz (helyettesíti az első erp-t és 1 lsz-et), 2 erp ugyanabba a szembe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp minden 1 lsz-es ívbe kihagyva a 2 lsz-eseket, az utolsó szembe 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 1 erp. Ne fordulj a munkával. Vágd el a G szálat.
07 10. sor: Fűzd az A fonalat a 9. sor első szemébe, 3 lsz, 1 erp, 1 lsz, 2 erp az első 1 lsz-es ívbe, *1 lsz, 1 rp, a 8. sor 2 lsz-es ívébe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp a következő 1 lsz-es ívbe, csillagtól ism. Az utolsó 1 erp-t hagyd el. Vágd el az A fonalat és dolgozd el a lógó fonalvégeket.
08 Fogd az összedolgozott karikákat és fektesd a 10. sor fölé. Igazítsd egyenletesre, majd az A fonalat és a merkelőtűt használva öltsd össze a 10. sort és a körök alját. 1-1 öltés elég lesz.
11. sor: A munkát színével magad felé tartva fűzd az A színt az első körbe kb. 2 óránál. 1 lsz (nem számít szemnek), 1 rp ugyanabba a szembe, * 9 lsz, 1 rp a 8. szembe, 9 lsz, 1 rp a következő körbe, csillagtól ism. Az utolsó körnél 9 lsz, 1 rp a 8. szembe. Ne fordulj. Vágd el a szálat (171 szem).

--pagebreak--

09 12. sor: A munkát színével magad felé tartva, 1 hp-val fűzd az első szembe az A fonalat, 3 lsz (helyettesíti az első pálcát), 1-1 erp a következő 2 szembe, 2 lsz, 3 kimarad, 1-1 a következő 3 szembe, *2 lsz, kettő kimarad, 1-1 erp a köv. 3 szembe, csillagtól ism. a sor végéig, az utolsó két csoport között 2 helyett 3 szem marad ki. Ne fordulj a munkával. Vágd el az A fonalat. (34 csoport erp, köztük 2-2 szem kihagyással – 168 szem.)
13. sor: A munkát színével magad felé tartva, 1 hp-val fűzd az első szembe az F fonalat, 3 lsz (helyettesíti az első pálcát), 2 erp, 1 lsz, 2 erp, 2 lsz az előző sor minden 2 lsz-es ívébe, kivéve az utolsó ívet, 1 erp az utolsó szembe. Vágd el az F fonalat.
14. sor: A munkát színével magad felé tartva, 1 hp-val fűzd az első szembe a G fonalat, 3 lsz (helyettesíti az első pálcát), 2 erp, 1 lsz, 2 erp, 2 lsz az előző sor minden 1 lsz-es ívébe, kivéve az utolsó 1 lsz-es ívet és kihagyva az utolsó 2 lsz-et, 1 erp az utolsó szembe. Ne fordulj a munkával. Vágd el a G fonalat.

10 15. sor: Az A színnel ismételd meg a 14. sort.
16. sor: A B színnel ismételd meg a 14. sort.
17. sor: A C színnel ismételd meg a 14. sort.
18. sor: Az A színnel ismételd meg a 14. sort.
19. sor: A D színnel ismételd meg a 14. sort.
Ellenőrizd, hogy megfelelő legyen a munka mérete a biciklihez mérve. Ha nem, most még kedvedre alakíthatod a 14. sor további ismétlésével.

11 Itt az idő, hogy rádolgozd a nagyimintás kockákat az első oldalra. Ez a darab a lánc nélküli oldalra kerül. A bal szélre szükséged van egy három kockából álló darabra, a jobb félre pedig egy négy kockából állóra. Ha a biciklid váza nem teszi szükségessé a megszakítást, akkor horgolj még két kockát és dolgozd a többihez. A képen látható biciklinél egy 8 centis megszakításra volt szükség a fékpadok miatt, ezért mi a bal oldali részhez csak egy sor nagyimintát adtunk hozzá, a jobb oldalhoz pedig egy kockát.
Most dolgozd rá a kockákat. A darabokat visszájukkal összefordítva igazítsd el és tűzd össze, ha úgy biztosabbnak érzed. Az A színt használva erp-val horgold a kockákat a munka többi részéhez, feszesen tartva a darabokat. Varrd el a szálakat.
Készítsd el ennek a darabnak a tükörképét.
Végül fújd be keményítővel az egész felületet, vasald át meleg vasalóval és hagyd kihűlni, száradni.

--pagebreak--

12 Most rögzítsd a biciklihez: fűzd a spárgát a kockák szélén lévő lsz ívekbe, akár a cipőfűzőt.
13 Hagyj bő véget a munka mindkét végén és tedd lazán a sárvédő fölé. Ezekkel fogod tudni helyükre húzni a szoknyavédőt.

14 Rögzítsd az alját és az oldalakat a bicikli bármely nem mobil részéhez, vigyázva, hogy minden oldalon biztonságos legyen.
Végül óvatosan húzogasd meg az egészet felülről és nézd meg gondosan, hogy elég feszes-e. Kösd össze a végeket. Mielőtt használatba vennéd a biciklidet, a balesetek elkerülése végett győződj meg róla, hogy minden szál el van dolgozva, le van vágva.

A projekt megálmodója és kivitelezője: La Messer
Dizájner, stylist, blogger és fotós. Skóciában él egy apró vidéki házban, itt készíti csodás kézimunkáit, amiket a messyla.com oldalon te is megvásárolhatsz.
Tovább olvasok
A 8 legrégebbi videó a YouTube-on

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az IWIW-en és a MySpace-en lógott mindenki Facebook és Insta helyett? Amikor nem Messengert, hanem Msn-t használtunk és olyasmi, mint a Snapchat még nem is létezett? A YouTube-ot alig használta valaki, a pixeles home videók gyűjtőhelye volt. Összegyűjtöttük a 8 legrégebbi YouTube videót, hogy mindenki nosztalgiázhasson egy kicsit…

Divatbemutató díszletek, amikre aztán nem sajnálták a pénzt

A múltkori divatbemutatós gyűjtésem az extrém helyszínválasztásokról szólt. Ez a mostani a pedig a set design-ra fokuszál, a felépített díszletekre, amik túlzás nélkül mestermunkák. Lássuk a legizgalmasabakat!

Benéztünk a ruhaturkáló biznisz kulisszái mögé

– Szia, bocsi. – Hosszú hajú lány cikázik el mellettem nagy adag ruhát cipelve. Egy több száz négyzetméteres, kanyargós pincelabirintusban állok, körülöttem polcok, fogasok, zsákok. „Mintás pamutruha”, „csíkos ingek”, olvasom a feliratokat, alattuk vállfára aggatva sorakoznak a ruhák. Megakad a szemem egyik-másik darabon. De jól néz ki az a málnaszínű, szívesen lecsapnék rá!

Napi horoszkóp szeptember 22.: a Rákok a saját boldogságukért küzdenek, az Oroszlánoknak kockáztatniuk kell a siker érdekében

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz fontos üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

A társadalmunk őrült játszmákra épül – állítja grafikáiban egy képzőművész

Ha megkérdeznénk a körülöttünk ülő három embert, mire gondolnak éppen, könnyen kiderülhetne, hogy ugyanarra, csak nem mondják ki. Ilyen és ehhez hasonló jelenségekről készített illusztrációkat egy német képzőművész.

Posztonként akár egymilliót kapnak a legmenőbb influenszerek

Van mit a tejbe aprítaniuk, és nem csak az „arról híres, hogy híres” Kardashian család nőtagjairól van szó.

Egy csípős tojásos falatka most a legmenőbb street food sláger

Az esték lassan legalább olyan csípősek, mint ezek a tojásos lepénykék, így nem árthat egy kis extra forróság. Ha szereted a Jalapeño Popperst, de túl nagy macerának tartod elkészíteni, mutatunk egy egyszerűbb, de legalább olyan ütős harapnivalót.

Elkészült az első ovi, amit egy magyar lakberendező egy pszichológus tanácsai alapján tervezett

Két lakberendező olyan ovikat tervez, melyek a világon bárhol megállnák a helyüket. Interjú.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem