Horgolt szoknyavédő a bringára

Horgolt szoknyavédő a bringára

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ö

Öltöztesd fel csinosan a kerékpárodat is!

Elkészítés
A szoknyavédő két részből áll, egy-egy a kerék mindkét oldalára. Ezeket kell ráilleszteni a biciklire és felül a sárvédőn összefűzni, a cipőfűzőhöz hasonlóan.
Mindkét darab alapja 9 kör és 8 nagyikocka négyzet. Ezeket kell összeilleszteni és szegélyezni még néhány sorral.
Válassz hét neked tetsző színt – hármat használj a körökhöz, négyet a négyzetekhez és mind a hetet a szegélyhez.

A hozzávalók listáját és a leírás 01 - 02 lépéseit az Éva magazin szeptemberi számában találjátok!

03 Most jöhet a szoknyavédő többi része. Az első 7 sort folytonosan kell horgolni, a sorok végén fordulni kell. Amikor a 8. sorhoz érsz, a munka színén dolgozol tovább. A sor végén vágd el a szálat és a következő sor elején csatlakoztass újat.
Kezdősor: az A színnel 81 lsz
1. sor: 1 erp a kezdősor 4. lsz-ébe, 1-1 erp a következő két szembe, *2 lsz, 2 szem kimarad, 1-1 a következő 3 szembe, csillagtól ism. a sor végéig, 2 lsz, 2 szem kimarad, 1 erp az utolsó szembe, és fordulj (16 csoport erp).
2. sor: 3 lsz, 2 erp az előző sor 2 lsz-es ívébe, *2 lsz, 3 erp az előző sor 2 lsz-es ívébe, csillagtól ism. a sor végéig, 2 lsz, 1 erp az előző sor utolsó szemébe és ford. (16 csoport erp az utolsó erp-val). Vágd el az A színű fonalat.
3. sor: Folytasd a B fonallal. 5 lsz (helyettesíti az első erp-t és az első lsz ívet) 3 erp az első lsz -ívbe, * 2 lsz, 3 erp, csillagtól ism. a sor végéig, 2 lsz, 1 erp az előző sor utolsó ívébe és ford. Vágd el a B fonalat (16 csoport erp, 1-1 erp-val mindkét szélén).
4. sor: C fonallal ismételd meg a 3. sort a végéig, 2 lsz, 3 erp az előző sor utolsó ívébe. (17 csoport erp, 1-1 erp-val mindkét szélén.) Vágd el a C fonalat.
5. sor: D fonallal folytasd. 5 lsz (helyettesíti az első erp-t és 2 lsz-et), 2 erp, 1 lsz, 2 erp az előző sor első ívébe, tovább 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp az előző sor minden ívébe, 2 lsz, 2 erp az utolsó ívbe és ford. (16 csoport – 2 erp, 1 lsz, 2 erp – és 2 erp egyik végén, 1 erp a másik végén.) Vágd el a D fonalat. Most már kezd látszani a munka íve.
046. sor: Az E színnel folytasd a munkát. 3 lsz, 1 erp ugyanabba a szembe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp az előző sor minden 1 lsz ívébe (a 2 lsz-es íveket kihagyjuk), 2 lsz, 2 erp az előző sor utolsó 2 lsz-es ívébe, ford. (16 csoport – 2 erp, 1 lsz, 2 erp – és 2 erp mindkét végén.) Vágd el az E fonalat.
057. sor: Az A színnel folytasd. 3 lsz, 1 erp ugyanabba a szembe,*1 lsz, 1 rp az 5. sor 2 lsz-es ívébe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp a 6. sor 1 lsz-es ívébe, csillagtól ism. a sor végéig, elhagyva az utolsó 1 lsz-et és 2erp-t. Ne fordulj a munkával. Vágd el az A szálat.
068. sor: Az F színnel 3 lsz, 1 erp ugyanabba a szembe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp minden 1 lsz-es ívbe, kihagyva a 2 lsz-es íveket, 2 lsz, 2 erp az utolsó szembe. Ne fordulj a munkával. Vágd el az F szálat.
9. sor : A G színnel a 8. sor első szemébe 4 lsz (helyettesíti az első erp-t és 1 lsz-et), 2 erp ugyanabba a szembe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp minden 1 lsz-es ívbe kihagyva a 2 lsz-eseket, az utolsó szembe 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 1 erp. Ne fordulj a munkával. Vágd el a G szálat.
0710. sor: Fűzd az A fonalat a 9. sor első szemébe, 3 lsz, 1 erp, 1 lsz, 2 erp az első 1 lsz-es ívbe, *1 lsz, 1 rp, a 8. sor 2 lsz-es ívébe, 2 lsz, 2 erp, 1 lsz, 2 erp a következő 1 lsz-es ívbe, csillagtól ism. Az utolsó 1 erp-t hagyd el. Vágd el az A fonalat és dolgozd el a lógó fonalvégeket.
08 Fogd az összedolgozott karikákat és fektesd a 10. sor fölé. Igazítsd egyenletesre, majd az A fonalat és a merkelőtűt használva öltsd össze a 10. sort és a körök alját. 1-1 öltés elég lesz.
11. sor: A munkát színével magad felé tartva fűzd az A színt az első körbe kb. 2 óránál. 1 lsz (nem számít szemnek), 1 rp ugyanabba a szembe, * 9 lsz, 1 rp a 8. szembe, 9 lsz, 1 rp a következő körbe, csillagtól ism. Az utolsó körnél 9 lsz, 1 rp a 8. szembe. Ne fordulj. Vágd el a szálat (171 szem).

--pagebreak--

0912. sor: A munkát színével magad felé tartva, 1 hp-val fűzd az első szembe az A fonalat, 3 lsz (helyettesíti az első pálcát), 1-1 erp a következő 2 szembe, 2 lsz, 3 kimarad, 1-1 a következő 3 szembe, *2 lsz, kettő kimarad, 1-1 erp a köv. 3 szembe, csillagtól ism. a sor végéig, az utolsó két csoport között 2 helyett 3 szem marad ki. Ne fordulj a munkával. Vágd el az A fonalat. (34 csoport erp, köztük 2-2 szem kihagyással – 168 szem.)
13. sor: A munkát színével magad felé tartva, 1 hp-val fűzd az első szembe az F fonalat, 3 lsz (helyettesíti az első pálcát), 2 erp, 1 lsz, 2 erp, 2 lsz az előző sor minden 2 lsz-es ívébe, kivéve az utolsó ívet, 1 erp az utolsó szembe. Vágd el az F fonalat.
14. sor: A munkát színével magad felé tartva, 1 hp-val fűzd az első szembe a G fonalat, 3 lsz (helyettesíti az első pálcát), 2 erp, 1 lsz, 2 erp, 2 lsz az előző sor minden 1 lsz-es ívébe, kivéve az utolsó 1 lsz-es ívet és kihagyva az utolsó 2 lsz-et, 1 erp az utolsó szembe. Ne fordulj a munkával. Vágd el a G fonalat.

1015. sor: Az A színnel ismételd meg a 14. sort.
16. sor: A B színnel ismételd meg a 14. sort.
17. sor: A C színnel ismételd meg a 14. sort.
18. sor: Az A színnel ismételd meg a 14. sort.
19. sor: A D színnel ismételd meg a 14. sort.
Ellenőrizd, hogy megfelelő legyen a munka mérete a biciklihez mérve. Ha nem, most még kedvedre alakíthatod a 14. sor további ismétlésével.

11 Itt az idő, hogy rádolgozd a nagyimintás kockákat az első oldalra. Ez a darab a lánc nélküli oldalra kerül. A bal szélre szükséged van egy három kockából álló darabra, a jobb félre pedig egy négy kockából állóra. Ha a biciklid váza nem teszi szükségessé a megszakítást, akkor horgolj még két kockát és dolgozd a többihez. A képen látható biciklinél egy 8 centis megszakításra volt szükség a fékpadok miatt, ezért mi a bal oldali részhez csak egy sor nagyimintát adtunk hozzá, a jobb oldalhoz pedig egy kockát.
Most dolgozd rá a kockákat. A darabokat visszájukkal összefordítva igazítsd el és tűzd össze, ha úgy biztosabbnak érzed. Az A színt használva erp-val horgold a kockákat a munka többi részéhez, feszesen tartva a darabokat. Varrd el a szálakat.
Készítsd el ennek a darabnak a tükörképét.
Végül fújd be keményítővel az egész felületet, vasald át meleg vasalóval és hagyd kihűlni, száradni.

--pagebreak--

12 Most rögzítsd a biciklihez: fűzd a spárgát a kockák szélén lévő lsz ívekbe, akár a cipőfűzőt.
13 Hagyj bő véget a munka mindkét végén és tedd lazán a sárvédő fölé. Ezekkel fogod tudni helyükre húzni a szoknyavédőt.

14 Rögzítsd az alját és az oldalakat a bicikli bármely nem mobil részéhez, vigyázva, hogy minden oldalon biztonságos legyen.
Végül óvatosan húzogasd meg az egészet felülről és nézd meg gondosan, hogy elég feszes-e. Kösd össze a végeket. Mielőtt használatba vennéd a biciklidet, a balesetek elkerülése végett győződj meg róla, hogy minden szál el van dolgozva, le van vágva.

A projekt megálmodója és kivitelezője: La Messer
Dizájner, stylist, blogger és fotós. Skóciában él egy apró vidéki házban, itt készíti csodás kézimunkáit, amiket a messyla.com oldalon te is megvásárolhatsz.
Tovább olvasok
Kép
Négy jel, hogy a párod feltétel nélkül szeret téged

Katát egyszer kegyetlenül felbosszantotta az egyik kollégája. Este a férjén töltötte ki a dühét, aki hősiesen állta a pörölycsapásokat. Másnap erős szégyenérzettel ébredt. Azon gondolkozott, miért a szerelmét támadta meg, amikor valaki másra haragudott? És hogy lehet, hogy ő ennyire nyugodtan és kedvesen reagált a viharra? Talán szereti?

Kép
Még meg se nyíltak a határok, de én már felugrottam egy Berlinbe tartó gépre, hogy folytathassam az egyetemet

A drezdai zeneművészeti főiskola ének szakos hallgatója vagyok 2019 októbere óta. Németországban egy egyetemi tanév felépítése eltér a magyarországi mintától. A téli szemeszter általában októberben indul és február elejéig tart, ezt pedig egy egész hónapos szünet követi. Március közepén elkezdődik a projektidőszak, amely azokat a hallgatókat érinti, akik részt vesznek valamilyen egyetemi produkcióban. A nyári félév, a tanítás ténylegesen március vége felé kezdődik és július közepéig tart.

Kép
Gyúrd ki magad családostul Jennifer Lopez és Alex Rodriguez 20 perces gyakorlatsorával

JLo és ARod a baseballsztár két lányát is rávették, hogy csinálják végig velük a gyakorlatokat. Nem könnyű pedig!

Kép
Napi horoszkóp május 28.: a Szüzek izgalmas vizekre eveznek, a Skorpiók váratlan lehetőséget kapnak

Ma is érdemes elolvasnod a csillagok üzeneteit, hisz izgalmas részleteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

Kép
Vegyél hazait: öt magyar kézműves arckrém

Ha arcápolásról van szó, sokan kitartanak a megszokott kedvenc márkájuk mellett, mások viszont szeretnek kísérletezni, kipróbálni újdonságokat. Nos, az utóbbiaknak a #vegyélhazait Facebook-csoport megkönnyítette a dolgát: jobbnál jobb hidratálókrémeket kínálnak benne a készítőik, jellemzően magyar kisvállalkozások.

Kép
A járvány jó oldala: egyre több nagyváros teszi az utcáit bringabaráttá

A koronavírus-járvány miatt egyre több és több nagyváros kezdi el fejleszteni a kerékpárútjait, a szakértők szerint ugyanis jóval biztonságosabb, ha az utcára kilépve bringára pattanunk a tömegközlekedés helyett. Szerencsére Budapest sem maradt ki a sorból!

Kép
Nem a csirke salátával kombó a fogyás kulcsa! De akkor mi? Szakértőink elmondják!

Sokan téves információk segítségével próbálnak fittebbé válni és leadni a fölös kilókat, ám sajnos a hibás tanácsok miatt kudarcba fulladnak a terveik!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem