Rakott káposztás tészta

Borítókép: Rakott káposztás tészta
Az eredeti magyaros káposztás tészta receptje, egy kicsit könnyebb, izgalmasabb formában.

Előkészítési idő: 50 perc
Sütési idő: 35 perc

Hozzávalók (25x40 centis tepsibe):
•1 kiló fejes káposzta
•5 evőkanál olaj
•1 csapott teáskanál őrölt bors
•2teás��kanál cukor
•2 teáskanál só
•12lasagna tésztalap

A besamelmártáshoz:
•5 deka margarin
•2 evőkanál liszt
• fél liter tej
•egy csipet szerecsendió

1. A káposztát reszeld le nagy lyukú reszelőn. Sózd be és hagyd állni 5percet, majd nyomkodd ki a levét.

2. Melegíts fel 3-4 evőkanál olajat, add hozzá a káposztát, a cukrot és a borsot. Közepes lángon pirítsd le a káposztát. (Ez a művelet kábé 30–40 percet vesz igénybe.)

3. A besamelmártáshoz olvaszd meg a margarint egy lábasban. Keverd hozzá a lisztet és pirítsd pár percet.

4. Lassan (decinként) öntsd fel annyi tejjel, amennyitől puding állagú lesz. Egy csipet szerecsendióval ízesítsd.

5. Kenj ki egy tepsit olajjal és fedd le egy réteg lasagna tésztával. Locsold meg besamelszósszal és kanalazz rá a káposztából. Addig ismételd ezt, amíg a hozzávalók elfogynak. Besamelmártással zárd a sort.

6. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 35 percig, amíg atészta megpuhul.

Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika