Spagetti garnélával

Borítókép: Spagetti garnélával
Gyors és finom vacsora, ami biztosan bekerül a repertoárodba.

Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 személyre):

•60 deka nyers rákhús
•40deka spagetti
•2 kávéskanál olívaolaj
•4 deka vaj
•4gerezd fokhagyma
•másfél deci fehérbor (vagy erőleves)
•2 és fél deci tejszín
•2 evőkanál dijoni mustár
•1 kávéskanál őrölt fehérbors
•2 kávéskanál kukoricaliszt
•fél pohár víz
•egy kis csokor petrezselyem

1. Aprítsd fel a rákhúst. Főzd meg a tésztát sós vízben, csöpögtesd le és tedd vissza a lábosba. Tegyél rá fedőt, hogy ne hűljön ki.

2. Egy közepes méretű serpenyőben forrósítsd fel az olajat, dobd bele a rákhúst, sózd és borsozd, nagy lángon süsd át 2-3 perc alatt, közben forgasd meg. Lyukas szedőkanállal tedd át egy tálba.

3. Vedd kisebbre a lángot, az olajhoz add hozzá a vajat és a szétnyomott fokhagymagerezdeket, párold üvegesre. Öntsd fel a borral és még néhány percig főzögesd.

4. Keverd bele a tejszínt, amustárt és a törött borsot. A kukoricalisztet egy kis tányérban kavard simára néhány kanál vízzel, aztán azt is add hozzá a mártáshoz. Folyamatosan kevergetve forrald fel és főzd be sűrűre. Sózd meg és tegyél belőle félre egy fél pohárral.

5. A mártás többi részét öntsd rá a spagettire és alaposan forgasd össze. A finomra aprított petrezselyem felét is kavard bele.

6. Oszd el a tésztát négy tányérra. Arákhúst keverd össze a félretett mártással és kanalazd rá a tésztára. Hintsd meg a maradék petrezselyemmel. Frissen fogyasszátok, sajnos ez a fogás készen már nem melegíthető.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Rob Palmer / Acpsyndication.com