Gazpacho!

Borítókép: Gazpacho!
A hideg zöldségleves klasszikus receptje!

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

Hozzávalók (4 személyre):
• fél kiló hámozott paradicsom
• 1 kisebb vagy egy fél nagyobb kígyóuborka
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 fej lila hagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál borecet, (a legjobb a sherryecet lenne)
• 2 kávéskanálnyi csemegepaprika-por
• só
• friss, ropogós bagett

1. Az összes hozzávalót (kivéve persze a bagettet) aprítsd fel, robotgépben keverd össze, kóstold meg, és csak akkor sózd meg, ha úgy érzed, hogy hiányzik belőle a só.

2. Legalább 4 órára, de inkább egy egész éjszakára hűtsd be. Kis tálkákban vagy poharakban tálald. Ha van hozzá kedved, akkor egy kis lereszelt sárgarépával, néhány levél petrezselyemmel díszítsd a levest.


Még mindig kapható az Éva Konyha!
:)