Csúnya de finom: póréhagymatorta avagy pórés quiche
Nagyon finom, de őszintén szólva nem éppen pillekönnyű, gyenge gyomrúaknak csak egy vékonyabb szeletet ajánlunk belőle.
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
,10 dkg vaj,
1 tojás, só
A töltelékhez:
4 vastag póréhagyma
, 2 dl tejföl,
1 kevés vaj,
10 dkg reszelt sajt
, bors
A tésztának valókat gyorsan gyúrd össze, s tedd be a hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészíted (kábé fél óra).
A pórékat – miután jól megmostad, a végeit levágtad – szeleteld vékony karikákra s egy kevés
vajon párold meg, szórd meg kevés borssal, add hozzá a tejfölt.
A tésztát nyújts ki vagy nyomkodd bele egy kerek sütőformába, úgy, hogy pereme is legyen, simítsd bele a pórés masszát, szórd meg a reszelt sajttal, s tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe kábé 25-30 percre.
Voilá, már készen is van!
Összköltség: kb. 800 Ft
Elkészítési idő: 1 óra (ebből fél óra a sütés)
Szöveg és fotó: Betlen Katalin