Csúnya de finom: póréhagymatorta avagy pórés quiche

Borítókép: Csúnya de finom: póréhagymatorta avagy pórés quiche
Kolleganőnk ínycsiklandó receptje!

Nagyon finom, de őszintén szólva nem éppen pillekönnyű, gyenge gyomrúaknak csak egy vékonyabb szeletet ajánlunk belőle.

Hozzávalók:
A tésztához:
 20 dkg liszt
,10 dkg vaj, 
1 tojás, só
A töltelékhez:
 4 vastag póréhagyma
, 2 dl tejföl, 
1 kevés vaj, 
10 dkg reszelt sajt
, bors

A tésztának valókat gyorsan gyúrd össze, s tedd be a hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészíted (kábé fél óra).

A pórékat – miután jól megmostad, a végeit levágtad – szeleteld vékony karikákra s egy kevés
vajon párold meg, szórd meg kevés borssal, add hozzá a tejfölt.

A tésztát nyújts ki vagy nyomkodd bele egy kerek sütőformába, úgy, hogy pereme is legyen, simítsd bele a pórés masszát, szórd meg a reszelt sajttal, s tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe kábé 25-30 percre.

Voilá, már készen is van!

Összköltség: kb. 800 Ft

Elkészítési idő: 1 óra (ebből fél óra a sütés)

Szöveg és fotó: Betlen Katalin