Pisztáciával pácolt bárány nyárson

Borítókép: Pisztáciával pácolt bárány nyárson
Variáld kedvedre a hozzávalókat. Fügével vagy füge nélkül...

Előkészítési idő: 30 perc + a pácolás (30 perc), Sütési idő: 10–15 perc

Hozzávalók (4 személyre):
•40deka bárányszűz
• 5 deka sózotthéjas pisztácia
•4evő-kanál méz
•1 evőkanál olíva-olaj
•1gerezd fokhagyma
•1 kis darab gyömbér
•8 friss füge
•8 szem paradicsom
•1 csokor friss menta
•15 deka kuszkusz
•3 deci zöldségerőleves
•csipetnyi őrölt fahéj
•20 deka sonka

1. A pisztáciát, a fokhagymát és a gyömbért hámozd meg ésvágd össze durvára, majd tedd egy tálba, fűszerezd fahéjjal, locsold meg mézzel és olívaolajjal.

2. A húst szeld fel 3-4 centis darabokra. Forgasd meg apácban alaposan.

3. A fügéket felezd el, a paradicsomot csak mosd meg, a mentaleveleket tépkedd össze.

4. A kuszkuszt öntsd le a forró erőlevessel, fedd le és tedd félre. Amikor már megduzzadt, keverd bele a mentaleveleket. Ahúsdarabokat vedd ki a pácból, csavard bele őket egy-egy szelet sonkába. A pálcikákra szúrd fel tetszőleges sorrendben a húst, aparadicsomot, a fügéket, és az egészet fektesd bele egy jó nagy serpenyőbe. Öntsd rá a páclevet és süsd 10–15 percig, közben néhányszor forgasd meg. A kuszkusszal körítve kínáld.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Ross Dobson/acp syndication.com