Kacsaragu
Hozzávalók: • 30 deka kacsahús •1vöröshagyma •2gerezd fokhagyma •1répa •2konzerv hámozott paradicsom (800 gramm) •1deci vörösbor •15 deka friss gomba •olívaolaj •2teáskanál friss oregánó •só, bors •50 deka papardelle tészta
1. A kacsahúst, a répát és a hagymát vágd nagyon apróra.
2.Felforrósított olívaolajban futtasd meg a hagymát, majd add hozzá a répát és a kacsahúst. Pirítsd le, öntsd rá a bort és hagyd pár percet főni.
3.Tedd hozzá a paradicsomot, majd a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint. Lefedve, közepes lángon főzd 60 percet.
4. A ragu elkészülése előtt 10perccel olívaolajban pirítsd meg a gombát, majd forgasd a raguhoz az oregánóval együtt.
5.Sós, lobogó vízben főzd ki a tésztát, és keverd össze araguval. Tálald frissen reszelt parmezán sajttal.
Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika.