Frittata: 3 egyszerű reggeli különlegesség

Frittata: 3 egyszerű reggeli különlegesség

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

R

Rántottát mindenki tud készíteni, na de frittatát!... :)


Krumplis-baconös frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1diónyi salotta hagyma •5deka bacon •2 deka vaj •1evőkanál olívaolaj •40deka burgonya •maréknyi reszelt parmezán •3-4db aszalt paradicsom •4tojás •0,5deci tejszín •só •bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180fokra.

2. A burgonyát reszeld le nagy lyukú sajtreszelőn.

3.Avajat és olívaolajat melegítsd fel serpenyőben. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá abacont és areszelt burgonyát. Pirítsd 10percig.

Az Éva Konyha egészen novemberig kapható! Keresd az újságárusoknál!

4.Atojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, areszelt parmezánt és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.

5. A kihűlt burgonyát keverd atojáshoz és öntsd a masszát egy kivajazott sütőformába.

6. Süsd 25perc alatt készre. Melegen tálald.

--pagebreak--

Spenótos-ricottás frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók 7 muffinhoz: 1 diónyi salotta hagyma •15 deka friss spenót •1gerezd fokhagyma •2 deka vaj •10deka ricotta •3tojás •0,5 deci tejszín •só •bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.

3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a spenótot és azúzott fokhagymát. Pirítsd pár percig, amíg a spenótlevelek összeesnek. Sózd, borsozd ízlés szerint.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a ricottát és atejszínt.

5. A kihűlt spenótot keverd a tojáshoz és oszd el a masszát 7 darab kivajazott muffinformába.

6. Süsd kábé 10perc alatt készre a mini frittatákat.

--pagebreak--


Kolbászos-paradicsomos frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1 diónyi salotta hagyma •5 deka kolbász •2 deka vaj •paradicsom •3 tojás •1,25 deci tejszín •só •bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.

3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá akolbászt és pirítsd pár percig.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd ízlés szerint.

5. A kihűlt kolbászt keverd a tojáshoz és öntsd az egészet egy kivajazott sütőformába. Felkarikázott paradicsommal szórd meg a masszát.

6.Süsd kábé 20 perc alatt készre. Melegen tálald.

Tipp:
Ha kerek formában sütöd a frittatát, akkor koktélparadicsomból formázhatsz rá szemet és szájat is. A kisült frittatára pedig haj gyanánt szórhatsz petrezselymet.

Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika.

Tovább olvasok
Kép
Anya huncutságai: Mit és hogyan füllentünk a gyerekeinknek

A Mesélj, Anyukám! podcast legújabb részében eláruljuk, melyek azok a kegyes hazugságok, füllentések, amelyek néha bevetünk anyaságunk során.

Kép
Hogyan kezeld a stresszt a csillagjegyed szerint?

Kimerült vagy? Lehet, hogy a csillagokba írva találod, hogyan engedd el a stresszt. Ha még sosem jutott eszedbe, hogy a különféle zennel és nyugalommal kapcsolatos szokásaidat a csillagjegyedhez igazítsd, itt az ideje – talán éppen itt lapul a titok, amit megfejtve egy kicsivel még hatékonyabbá teheted a stresszkezelésed.

Kép
A barátnőm sharentingben szenvedett, meglett a böjtje

Mindenki elolvad, ha cukin maszatos kisgyereket lát a kádban pancsolni, a homokozóban kacarászni, a mamája karjában fagyizni. De hol van a határ? Ki lehet-e tenni a gyereket a határtalan közérdeklődésnek? A barátnőm beleesett a sharenting csapdájába, meg is lett az ára.

Kép
Milyen gyógynövény vagy? Interjú a bükki füvesember lányával

Érdekes kvízt találtam a népszerű Györgytea honlapján. Kiderült, ha növény lennék, citromfű lennék. Imádom a citromfüvet! Szoktunk is szedni kirándulás közben egy csokorra valót. Erdei csavargással kezdődött a népi gyógyászat egyik legismertebb hazai képviselője, Gyuri bácsi, azaz a Bükki Füvesember gyógynövényes karrierje is. Lányával, Lopes Szabó Zsuzsannával beszélgettünk.

Kép
Napi horoszkóp október 26.: a Skorpiókat kellemes meglepetés éri, a Nyilasok ügyei pozitív irányt vesznek

A hét első napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Kép
Ettél már csicsókát? Itt az ideje kipróbálni!

Azon vagyunk, hogy minél színesebben táplálkozz- próbálj ki új ízeket, zöldségeket, szokatlanabb alapanyagokat. A csicsóka most igazi szezonális élelmiszer - ne feledkezz meg róla!

Kép
Hogyan ne tegyük tönkre a jövőt

Fenntarthatóság – a fogalom, amit mindenki hallott már, de gyermekeink, unokáink érdekében jó lenne meg is érteni.

Kép
Ezért nem szabadna éhgyomorra kávét innod soha!

El tudod képzelni, hogy a reggelt ne egy bögre kávéval indítsd? Hidd el, jó lenne…

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem