Frittata: 3 egyszerű reggeli különlegesség

Borítókép: Frittata: 3 egyszerű reggeli különlegesség
Rántottát mindenki tud készíteni, na de frittatát!... :)


Krumplis-baconös frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1diónyi salotta hagyma •5deka bacon •2 deka vaj •1evőkanál olívaolaj •40deka burgonya •maréknyi reszelt parmezán •3-4db aszalt paradicsom •4tojás •0,5deci tejszín •só •bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180fokra.

2. A burgonyát reszeld le nagy lyukú sajtreszelőn.

3.Avajat és olívaolajat melegítsd fel serpenyőben. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá abacont és areszelt burgonyát. Pirítsd 10percig.

Az Éva Konyha egészen novemberig kapható! Keresd az újságárusoknál!

4.Atojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, areszelt parmezánt és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.

5. A kihűlt burgonyát keverd atojáshoz és öntsd a masszát egy kivajazott sütőformába.

6. Süsd 25perc alatt készre. Melegen tálald.

--pagebreak--

Spenótos-ricottás frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók 7 muffinhoz: 1 diónyi salotta hagyma •15 deka friss spenót •1gerezd fokhagyma •2 deka vaj •10deka ricotta •3tojás •0,5 deci tejszín •só •bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.

3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a spenótot és azúzott fokhagymát. Pirítsd pár percig, amíg a spenótlevelek összeesnek. Sózd, borsozd ízlés szerint.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a ricottát és atejszínt.

5. A kihűlt spenótot keverd a tojáshoz és oszd el a masszát 7 darab kivajazott muffinformába.

6. Süsd kábé 10perc alatt készre a mini frittatákat.

--pagebreak--


Kolbászos-paradicsomos frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1 diónyi salotta hagyma •5 deka kolbász •2 deka vaj •paradicsom •3 tojás •1,25 deci tejszín •só •bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.

3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá akolbászt és pirítsd pár percig.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd ízlés szerint.

5. A kihűlt kolbászt keverd a tojáshoz és öntsd az egészet egy kivajazott sütőformába. Felkarikázott paradicsommal szórd meg a masszát.

6.Süsd kábé 20 perc alatt készre. Melegen tálald.

Tipp:
Ha kerek formában sütöd a frittatát, akkor koktélparadicsomból formázhatsz rá szemet és szájat is. A kisült frittatára pedig haj gyanánt szórhatsz petrezselymet.

Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika.