Sajtos pálcikák

Borítókép: Sajtos pálcikák
Bolti E-betűs snack helyett süsd meg gyorsan magadnak a sajtos pálcikát! Zsúrhoz, vendégváráshoz is kiváló.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: kábé 20 perc
Hozzávalók (4–6 személyre): 1 csomag
(35 deka) mélyhűtött leveles tészta •liszt a nyújtáshoz •1tojássárgája •2-3 evőkanál frissen reszelt ementáli sajt •1 evőkanál paprikapehely (vagy csilipehely) •só

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütésre). Afölengedett leveles tésztát belisztezett deszkán hajtogasd szét, nyújtsd ki kábé 3 milliméter vastagságúra.

2. A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel verd fel habosra és kend meg vele a tésztát. Hintsd meg sajttal, paprikapehellyel és sóval.

3. Hajtsd össze a tésztát, adupla réteget nyújtsd ki az eredeti méretére és ismét kend meg a felvert tojással.

4. Derelyeszaggatóval vágj ki belőle tetszőleges hosszúságú és kábé másfél centi széles csíkokat, majd gyöngéden megcsavarva fektesd őket egymás mellé a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Hagyj egy kis távolságot köztük, mert sütés közben megnőnek. 15–20 perc alatt aranysárgára sülnek.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Europress.