Fejedelmi rákkoktél

Borítókép: Fejedelmi rákkoktél
Egészen elképesztő ízhatást érhetsz el ezzel a 20 perces recepttel. Friss vagy mélyhűtött rákból is készítheted.

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 5 perc

Hozzávalók (8 személyre):
•60 deka tisztított rákhús + 16 (király)rákfarok
• 4 szem retek
• 3 bébi édeskömény-gumó
• 1 fej ropogós, fodros saláta (zöld lollo vagy jégsaláta)

Az öntethez:
•2 tojássárgája
• 3 kávéskanál citromlé
•1kávéskanál dijoni mustár
• 1 gerezd fokhagyma
•másfél deci olívaolaj
• 4 evőkanál sűrített paradicsom
•2-2 kávéskanál brandy és worcestershire szósz
•1evőkanál sűrű tejszín
• 4-5 csepp tabasco

1. Egy nagy lábosban tegyél fel sós vizet forrni. Dobd bele a rákhúst és a farkakat, főzd 4-5 percig. Csöpögtesd le, hagyd kihűlni, a farkakat hagyd egyben. Tedd hűtőbe.

2. Az öntethez turmixold simára az összes tojássárgáját a citromlével, a mustárral, a szétnyomott fokhagymával. Vékony sugárban csurgasd hozzá az olívaolajat, amíg sűrű majonézállaga lesz. Add hozzá a többi hozzávalót, sózd, ízesítsd.

3. A megmosott és leszárogatott salátalevelekkel bélelj ki annyi tálkát, ahányan vagytok. Egy nagy tálban keverd össze a rákhúst, a vékonyra szeletelt retket és édesköményt. Oszd szét a tálkákban, díszítsd a rákfarkakkal. Tedd mellé az asztalra az öntetet és sok-sok citromgerezdet.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: William Meppem/ Acpsyndication.com