Trópusi hangulatban
Ha már úgyis forróság van, varázsolj a vendégeknek hozzáillő légkört is: a világ különböző, meleg éghajlatú országait idéző egzotikus fogások között ki-ki találhat kedvére való, ritka csemegét.
Tippek a receptekhez:
• A turbolyát keresd a piacon vagy keleti boltban. Ha nem kapsz, válassz helyette ánizst. Másfajta ízt, de hasonló látványt ad, ha petrezselyemmel vagy friss mentával helyettesíted.
• Ha mélyhűtött rákot használsz, felengedés után csöpögtesd le és alaposan nyomkodd ki.
• A halszószt ázsiai boltban keresd, és ha már úgyis ott jársz, a hétköznapi hozzávalók helyett gazdagíthatod aszendvicsedet vietnami mentával, érett rizsborecettel, valódi japán daikon-retekkel és karamellásízű pálmacukorral.
• Folyékony glükózért a patikába menj.
• A tápiókagyöngy pár száz forintért kapható bio- és keleti boltokban. A tápióka egészséges sűrítő- és alapanyag: pehely, gyöngy és granulátum formájában is hozzá lehet jutni.
A receptekért klikk a képre!
Nyári saláta kecskesajttal
Fejedelmi rákkoktél
Kókuszgyöngyök gyümölcssalátával
CSIRKENYÁRSAK
Megjelent az Éva magazin 2. augusztusi számában
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: William Meppem/ Acpsyndication.com