Gombával töltött levelestészta – gyerekeknek

Borítókép: Gombával töltött levelestészta – gyerekeknek
Az egész család közkedvelt uzsonnareceptje.

Kiadós, tartalmas vacsorának, ebédnek ajánlom a hússal vagy zöldséggel töltött leveles tésztát. Próbáljuk ki darált húsos, paradicsomszószos töltelékkel is!

Hozzávalók:
• 2 csomag hűtött (nem mélyhűtött!) vajas leveles tészta (kábé60 deka)
• 50 deka csiperkegomba
•4 deci tej
• 2 evőkanál liszt
• 1 csokor petrezselyem
• 3 deka vaj
• 2 evőkanál
•étolaj
• 1 tojás
• 2 evőkanál szezámmag
• só (lehetőleg tengeri)
• fekete bors

A gombát megmossuk, és apró kockára vágjuk. Egy lábasban olajat forrósítunk, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg az összes víz elfő alóla. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és amikor felolvadt, megszórjuk liszttel. Felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
A leveles tésztából egyforma négyszögeket vágunk, a közepébe kanalazzuk a gombatölteléket, és átlósan félbehajtjuk. A széleket összenyomjuk, a tetejét megkenjük egy egész felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Lapos tepsire tesszük, és 180 fokosra előmelegített sütőben barnára sütjük.

A fotóért és receptért köszönet a Boook kiadónak. Recept: Bereznay Tamás.