Avokádós mártogatós fűszeres újkrumplival

Borítókép: Avokádós mártogatós fűszeres újkrumplival
Finom vega vendégváró recept...

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 35 perc (előre elkészíthető)

Hozzávalók (8 személyre):
•4 kis érett avokádó
• 2 és fél deci natúr joghurt (4 evőkanállal tegyél félre)
• 1 lime leve és lereszelt héja
• fél citrom leve (a héját tedd félre a tejberizshez)
• 1,3 kiló apró újkrumpli
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 kávéskanál csípős csilipor
• 1 kávéskanál köménymag
• 20 deka tortillacsipsz

1. Két avokádó kiskanállal kikapart húsát keverd össze ajoghurttal, a citrom és a zöldcitrom levével és a fűszerekkel. A másik két avokádót meghámozva kockázd fel, úgy forgasd bele a keverékbe. Add hozzá a reszelt citromhéj felét. Fedd le, tedd hűtőbe.

2. A krumplit főzd a víz forrásától számítva 6–8 percig, aztán alaposan csöpögtesd le, és forgasd bele az olívaolaj, a csilipor és a köménymag keverékébe. Fél órával a vendégek érkezése előtt elkészítheted, jót is tesz neki, ha áll egy kicsit.

3. A sütőt melegítsd fel 200 fokra, és süsd meg a krumplit fél óra alatt. Időnként rázogasd meg a tepsit, hogy a krumplik minden oldalról aranybarnák legyenek és meg is puhuljanak.

4. Az avokádót tedd tálkákba, hintsd meg a maradék citromhéjjal, és tálald a forró krumplival együtt. Tortillacsipszet is tegyél mellé, hogy azzal is lehessen mártogatni.

Szöveg:Simándi Júlia,Fotó: BBC Food