Készíts napraforgó kenyeret
Eszméletlenül mutatós, mégsem ördöngös ennek a csodálatos kenyérnek az elkészítése.
Előkészítési idő dagasztás és kelesztés után kb. 20 perc
Hozzávalók:
7,6 dkg liszt (BL 55)
250 ml langyos tej
125 ml olaj
2 tojás
1 kk cukor
2 kk só
2 tasak szárított élesztő (2*7 gr)
kenyérlapok kenéséhez
100 gr olvasztott vaj
külső kenéshez és szóráshoz
1 tojássárga
30 ml tej
pirított szezám-, len-, napraforgómag - illetve én szezámmagot és szeletelt mandula ( de lehet hámozott tökmagot is használni)
Az elkészítés leírásáért klikk Garffy oldalára, ahol további remek recepteket is találsz. KLIKK.
Ízelítő az elkészítés módszeréről:
még egyben a tészta |
készülnek a külső szírmok |
kezded sejteni a trükköt? |
alakul...a napraforgósüti |
És kész. Ugye csodálatos! |
Fotó: Garffyka