Készíts napraforgó kenyeret

Borítókép: Készíts napraforgó kenyeret
Eszméletlenül mutatós, mégsem ördöngös ennek a csodálatos kenyérnek az elkészítése.


Segítsüti
Garffykát, a Segítsüti oldalon ismertük meg, ahol további gasztro bloggerekkel együtt - legfrissebb információink szerint - 1 700 000 forintot gyűjtöttek össze jótékony célra. Garffy napraforgós kenyere annyira szenzációs, hogy megkértük mutassa be nekünk is, hogyan készül.

Előkészítési idő dagasztás és kelesztés után kb. 20 perc
Hozzávalók:

7,6 dkg liszt (BL 55)
250 ml langyos tej
125 ml olaj
2 tojás
1 kk cukor
2 kk só
2 tasak szárított élesztő (2*7 gr)
kenyérlapok kenéséhez
100 gr olvasztott vaj
külső kenéshez és szóráshoz
1 tojássárga
30 ml tej
pirított szezám-, len-, napraforgómag - illetve én szezámmagot és szeletelt mandula ( de lehet hámozott tökmagot is használni)

Az elkészítés leírásáért klikk Garffy oldalára, ahol további remek recepteket is találsz. KLIKK.

Ízelítő az elkészítés módszeréről:


még egyben a tészta

készülnek a külső szírmok

kezded sejteni a trükköt?

alakul...a napraforgósüti

És kész. Ugye csodálatos!


Fotó: Garffyka