#mutiazuzsit: Íme a második hét receptjei és bevásárlólistája!

mutiazuzsit,van20percem,uzsonna,recept Forrás: pinterest
Az evamagazin.hu #mutiazuzsit iskolakezdő kihívássorozatát szeptember 14-én indítottuk útjára. Az első héten öt szuper uzsonnatippet és a hozzájuk tartozó bevásárlólistát osztottunk meg veletek. De nem állunk meg, robogunk tovább a 2. heti adaggal, a kihíváshoz pedig bármikor csatlakozhatsz!

(Ha csak most csatlakozol a kihívássorozathoz, kezdheted akár elölről is: itt az első hét programja.)

Túl vagyunk a #van20percem #mutiazuzsit iskolakezdő kihívássorozatának első felén, úgyhogy vágjunk is bele a második hétbe, ami mindössze annyiban tér el majd az előző hetitől, hogy a receptek mellett számtalan izgalmas ötletet és dekorációs tippet is megosztunk majd veletek. De nem is szaporítanám tovább a szót, következzenek a második heti alapanyagok!

A második hét alapanyagai

  • Hétfő: 1 bögre zabpehely, 1/2 bögre mandulatej (vagy akármilyen tej), 1/2 bögre víz, 1/4 bögre sütőtökpüré, 1/2 ek. barna cukor (elhagyható), 1/4 tk. fahéj 1/8 tk. szegfűszeg, 1/8 tk szerecsendió
  • Kedd: 6 szelet toast kenyér, 3 szelet sonka, 3 szelet sajt, 1 ek. vaj, 2 tojás, só
  • Szerda: -
  • Csütörtökön: 60 g tápiókagyöngy, 3 dl kókusztej (vagy sima bármilyen tej), 2 dl víz, 1 ek. cukor, ¼ vaníliarúd, pár szelet mangó, 1 ek. méz
  • Péntek: -

6. NAP: Sütőtökös zabkása

mutiazuzsit,van20percem,uzsonna,sütőtökös zabkása
Forrás: pinterest

Jó kis otthonos őszi-téli ízvilággal borítja be az ízlelőbimbóidat ez a rendkívül egyszerű zabkásarecept, amely a sütőtökös pitére emlékeztet, csak még egészségesebb (és gyorsabb) is. A receptért kattints a linkre!

7. NAP: French toast roll-up

french toast roll-up,french toast,recept,mutiazuzsit,van20percem
Forrás: Nóri/Éva magazin
Hallottál már valaha a french toast roll-upról? Itthon egyelőre még nem akkora divat, mint külföldön -, ami meglepő, hiszen a mi is imádjuk a szendvicseket, a bundáskenyeret és a gyorsan elkészülő reggeliket -, így hát itt az ideje, hogy megismerd ezt a szuper harapnivalót. A receptért kattints a linkre!

8. NAP: bentó doboz

mutiazuzsit,van20percem,bentó,bentó doboz,uszonna
Forrás: pinterest

Ismerd meg a bentó dobozt, ami remek alkalmat ad arra, hogy a tápanyagokat a megfelelő arányban kapd meg (vagy csomagold a gyerekednek). Erre a fajta egyensúlyra a japánok már évszázadok óta gondosan ügyelnek. A részletekért és a bentókészítés további előnyeiért, kattints a linkre!

9.NAP: mangós tápiókapuding

tápióka,tápiókapuding,mutiazuzsit,uzsonna,van20perecem,mangós tápiókapuding
Forrás: Nóri/Éva magazin

A most következő kókusztejes-tápiókapuding tökéletes reggelire, uzsonnára vagy vacsorára és akkor is, ha egészséges desszertalternatívát keresel. Növényi tejjel készítve ráadásul nemcsak, hogy vegán, de laktóz- és gluténmentes is. A receptért kattints a linkre!

10.NAP: Cuki üzenetek az uzsonnás dobozba

üzenet,uzsonna,uszis doboz,van20percem,mutiazuzsit
Forrás: Hámori Zsófia
Finomságokat csomagolni a gyerek uzsidobozába, amiket aztán meg is eszik – ez az egyik legjobb, legszemélyesebb, legegyszerűbb formája mindennapos szülői gondoskodásnak. Ezért is indítottuk el a #mutiazuzsit kihívást, mert tudjuk, milyen sokan vannak olvasóink közt, akik nem csak szeretnek minden nap (vagy amikor csak tudnak) finom, egészséges és mutatós dobozt összeállítani legdrágább kincsük számára, hanem szívesen megmutatják az eredményt a közösségi oldalakon is. A cikkért és a letölthető kedves üzenetekért kattints a linkre!