Varázslatos dalok nem csak gyerekeknek, hanem azoknak a felnőtteknek is, akik még nem felejtettek el gyereknek maradni

Borítókép: Varázslatos dalok nem csak gyerekeknek, hanem azoknak a felnőtteknek is, akik még nem felejtettek el gyereknek maradni Forrás: https://napraforgokiado.hu
Igazi őszi-téli hangulatú, az ünnepek meghittségével átitatott gyerekdalok csendülnek fel a közelmúltban megjelent, Holdraforgók című albumon. A varázslatos dalok szövegét Major Eszter jegyzi, akinek ez már a második, Dusík Gábor zeneszerzővel közös gyerekalbuma - a korábban nagysikerű „Napraforgók” című korong után.

- A Napraforgók című album után, nemrégiben jelent meg a második lemezed , Holdraforgók címmel. Ezúttal is főleg gyermekekhez szólnak a megzenésített verseid?

-A Holdraforgók főként gyerekekhez, gyerekekről szól, és azoknak a felnőtteknek, akik még nem felejtettek el gyereknek maradni.

- Témáját tekintve milyen dalok csendülnek fel ezen a lemezen? Mennyiben más, mint az előző album volt?

- A hideg évszakok hangulatát, az ünnepek varázsát keltik életre a dalok: a tökfaragás, a tócsában ugrálás, a korcsolyázás mellett a sztárok énekelnek még a karácsonyi várakozásról, a meghitt készülődésről, és azt is megtuthatjuk, hogy mi lehet egy kis fenyőfa titkos álma. Ahogy az előző lemez a tavaszba és a nyárba vitte el a hallgatókat, a Holdraforgók igazi őszi-téli lemez.

- Milyen előadókat sikerült megnyerned a közreműködéshez?

-A dalokat Hodosi Enikő, Judy, Nyári Edit és Nyári Aliz, Karinthy Vera, Volkova Krisztina, Wolf Kati, Bereczki Zoltán, Sugár Bertalan, Tabáni István, Tarr Dávid, Vastag Csaba és Vastag Tomi előadásában hallhatjuk.

Forrás: Major Eszter

Major Eszter Artisjus-díjas dalszövegíró


1997-ben kezdte pályáját az Unisex Úgy szeress című dalával. Azóta is folyamatosan alkot, olyan előadóknak, mint Szekeres Adrien, Wolf Kati vagy akár a Hooligans. Dalszövegei mellett gyerekverses-kötetei jelennek meg a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában. Kedvenc verseit megzenésítve pedig a korábbi Napraforgók és a most megjelent Major Eszter és barátai: Holdraforgók című lemezen hallhatjuk.

Mesés dalok után mesés kastélyokat mutatunk nektek galériánkban!