Töltsd június első hétvégéjét a Szélforgó gyerekprogramjain!

Borítókép: Töltsd június első hétvégéjét a Szélforgó gyerekprogramjain! Forrás: Getty Images
Reméljük, nem fáradtatok bele a nagy gyereknapi mulatozásba, mert június első hétvégéjére is számos olyan programot ajánlunk, amit igazán kár lenne kihagyni.

Itt van mindjárt a kétnapos, ingyenes Varázskastély Családi Fesztivál Nagykovácsiban, a mindig jó hangulatú Eleven Tavasz fesztivál a Bartókon, a Hegyvidéki Nyár 2023, a BFZ ingyenes családi napja Aquincumban, és egy különleges ritmus- és kórusjáték a Kassák Múzeumban.

Varázskastély Családi Fesztivál

Idén immáron hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a Varázskastély! Június 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap mindenkit szeretettel várnak a Teleki-Tisza-kastély parkjában megrendezésre kerülő Varázskastély Családi Fesztiválon a főváros közvetlen közelében, Nagykovácsiban. A kétnapos esemény során koncertek, bábelőadások követik egymást, de lesz a helyszínen óriás buborékfújás, zsonglőr játékok, tűzoltóbemutató, óriás légvárak, mászófal, élő csocsó, ládavasút és gasztrosétány is. Ha kedvetek kerekedik, megmérettethettek a főzőversenyen vagy a World of Adventures kalandpályán.

A rendezvény minden programja ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Eleven tavasz a Bartókon

Családi programokban sem szűkölködik az ELEVEN Tavasz nyárváró fesztivál. Június 2-án és 3-án színes köztéri programokkal vár mindenkit a főszervező Bartók Boulevard Egyesület a Gellért és a Gárdonyi téren, valamint a Feneketlen-tónál. A zenei programok mellett workshopokkal, gasztroprogramokkal és kiállításokkal csábítják a látogatókat Bartók Béla út legjobb kulturális és gasztrohelyei, üzletei. A programból nem hiányozhatnak a környezettudatos események sem, így a Tudatos Vásárlók Vidámparkja a Gárdonyi téren nyílik meg, de lesz ruhafeldolgozó foglalkozás, vagy a Finnagora közreműködésével finn nyelvű kávézóval és Nokia-kiállítással is kedveskednek.

Forrás: Szélforgó

Zenei vásár és családi nap a BFZ-vel

A nyár első hétvégéjén a koncerttermekből a szabadba költözik a Budapesti Fesztiválzenekar. Június 3-án 11 órától 19 óráig az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park minden szegletében a muzsikáé lesz a főszerep a BFZ zenei vásár és családi napján. Lesznek kamarakoncertek minden műfajban: a legkisebbeknek Zenevár és Kakaókoncert, a nagyobbaknak barokk, ütőhangszeres és rezes muzsika, emellett Hangszerkóstolóval, néptánccal, kézműves foglalkozásokkal és múzeumbemutató sétákkal is készülnek. A kapu 10:30-kor nyílik, az eseményre egész nap ingyenes a belépés.

Forrás: Szélforgó

Hegyvidéki Nyár 2023

Hegyvidék Önkormányzata a tavalyihoz hasonló programsorozatot szervez a MOMkulttal közösen Hegyvidéki Nyár néven. Idén kicsit jobban a nyárba tolva, május helyett június elején ünnepelhetitek a jó időt a MOMkult kertjében, szabadtéri színpadán és a Sirály sétányon. Családok, baráti társaságok, egyedül érkezők és klubközösségek játszhatnak, beszélgethetnek, élvezhetik a koncerteket étel és ital társaságában. Az ingyenes szabadtéri programok között lesz irodalmi beszélgetés, gyerekprogramok, Parno Graszt koncert, Zurgó gyerektáncház, görkoris diszkó, kézműves foglalkozások és szabadulószoba is.

Forrás: Szélforgó

Kutya vagy, vagy farkas vagy?!

Izgalmas ritmus- és kórusjátékokon vehettek részt ezen a hétvégén a Kassák Múzeumban a Bélaműhellyel és Kovács Petra komplex művészetterapeutával. A zenésztársak és a kórustagok összehangolódása érdekében improvizációs játékokat játszotok. Szabályokat alkottok és kikísérletezitek, hogy egy-egy kis változás, ötlet hogyan változtatja meg a zenei élményt, a közös hangzást. Mindezt azért, hogy végül szavalókórussá alakulva a Bélaműhely zenészeivel és hangszereivel, valamint a KARMESTERJÁTÉK segítségével megzenésíthessétek Petőfi és az ál-Petőfik verseit. A részvevők maguk döntik el, hogy a karmester, ÜVÖLTŐ FARKAS vagy SZAVALÓ KUTYA szerepében kapcsolódnak be a közös játékba. A program 8-10 éves kortól ajánlott.

Forrás: Szélforgó