Szuper családi programok november első hétvégéjére

Borítókép: Szuper családi programok november első hétvégéjére Forrás: Szélforgó
A hosszú hétvége izgalmas, vagy akár pihenős napjai után, november első hétvégéjén is érdemes lesz családilag kimozdulni, hiszen több olyan esemény zajlik, ahol megünnepelhetitek Bálint Ágnes születésének 100. évfordulóját vagy bepillantást nyerhettek India titokzatos világába. A Természettudományi Múzeumban ingyenes családi napot szerveznek, a fázósabbaknak pedig bekuckózós programokat ajánlunk.

Bálint Ágnes 100

A nagyszerű meseíró és dramaturg idén október 23-án lett volna 100 éves és épp 14 éve, 86. születésnapja után egy nappal aludt el örökre. Ha ti is szívesen felidéznétek az emlékét, akkor erre a hétre két programot is ajánlunk, ahol ezt megtehetitek. A Mesemúzeumban szombat délelőtt Mazsola és Tádé dramatikus játszóházat tartanak, amelyen az írónő legnépszerűbb figurái köré szerveznek játékos délelőttöt az 5-10 éves gyerekeknek. Vasárnap pedig érdemes kilátogatni Vecsésre, ahol évadzáró látogatói napot tartanak a Bálint Ágnes Emlékházban, ami 61 éven keresztül szolgált családja otthonául.

Forrás: Szélforgó

Ingyenes családi nap a Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeumot az ország egyik kedvenc családi múzeumaként tartják számon, ahol a látogatók közel kétharmada gyermek. Nem meglepő hát, hogy 2020 után 2022-ben is elnyerték a Családbarát Múzeum díjat. Remek lehetőséget nyújt a múzeum ezen a hétvégén szervezett ingyenes családi napja arra, hogy személyesen is meggyőződjetek róla, hogy tényleg milyen klassz ez a hely. A családi napon interaktív ismeretterjesztő előadásokkal, élőállat-bemutatóval, gyűjteménylátogatással, tárlatvezetéssel, kézműves foglalkozással, mézkóstolással, gyermekkoncerttel és még sok más izgalmas programmal várják a család minden tagját.

Forrás: Szélforgó

Ismerkedjünk Indiával!

Hallottatok már a díválíról? Magyarul fények ünnepe néven szoktak hivatkozni rá és a hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepe. Az október végére-november elejére eső újhold napján ünneplik minden évben, és fő üzenete, hogy a fény győzelmet arat a sötétség felett. Ha szeretnétek még többet megtudni erről az ünnepről, akkor érdemes szombat délután ellátogatni a Márai Sándor Művelődési Házba, a Diwali – Fények ünnepe programra. Ha délután nem értek rá, de érdekel titeket ez az egzotikus kultúra, akkor az Eötvös 10 szombat délelőtti India napját ajánljuk figyelmetekbe, ahol meseelőadással, jógabemutatóval és klasszikus indiai tánccal várják az érdeklődőket.

Forrás: Szélforgó

Kuckózós

Novemberben járnak már nekünk a kuckózós programok, most három ilyet ajánlunk figyelmetekbe a gazdag kínálatból. Ha már szó esett Bálint Ágnesról, akkor legyen az első a Fabula Bábszínház Mazsola és Tádé vasárnapi bábelőadása, nem is akárhol: a Puskin Kuckóban. Csillaghegyen ingyenes családi délelőttön vehettek részt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással. A hét témája: karikázás, kukoricázás – érdekesen hangzik, nem? Ha nagyobb gyerekekkel kuckóznátok, akkor pedig a Danubius Zenekar Bélamese című családi koncertjét ajánljuk, ahol Bartók Béla művei elevenednek meg gyerekeknek is emészthető formában.

Forrás: Szélforgó

Márton-napi előzetes

Idén november 11. Márton napja péntekre esik, de vannak olyan helyszínek, ahol nem szerettek volna várni november második hétvégéjéig, és már most Márton-napi programokkal kedveskednek az érdeklődőknek. Szombaton a Klebelsberg Kulturkúria Csiribiri családi napján a Márton-napi libáké a főszerep: a Kereplő Színház előadásában Lúdas Matyi történetét nézhetitek meg, majd ezt követi a Gágogó zenekar műsora. Vasárnap délután pedig a pesti oldalon a Rákoshegyi Közösségi Házban, a budain pedig a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartanak Márton-napi családi vigasságot.

Forrás: Szélforgó