Ők is emberek: 7 sztár, aki különösen nehezen viselte, hogy elvesztette egy szerettét

Borítókép: Ők is emberek: 7 sztár, aki különösen nehezen viselte, hogy elvesztette egy szerettét Forrás: Rogers and Cowan via Getty Images
Néha nagyon könyörtelen az élet, és egyáltalán nem kíméli a hírességeket sem.

„Nem félek a haláltól, csak nem akarok ott lenni, amikor bekövetkezik.” – mondta Woody Allen igen frappánsan, de sajnos kivitelezhetetlenül. Elkerülhetetlen, hogy életünk során időnként ne kerüljünk szembe az elmúlással, előbb-utóbb pedig mi is kénytelenek leszünk találkozni vele. A szerettünk halála felett érzett gyász és a veszteség miatt érzett fájdalom természetes emóció, az élet velejárója, ami idővel halványul, ami feldolgozható.

A nem természetes vagy túl korán bekövetkezett halálesetekkel azonban sokkal nehezebb elbánni. Tragédiák egy pillanat alatt megtörténhetnek, erre nem lehet felkészülni: a szerencsétlen túlélő pedig nem érti, hogy miért neki kellett ilyen borzalmas helyzetbe kerülnie, és szinte lehetetlen békét kötnie a sorssal. Mivel a sztárok is emberek, közülük is jó néhánynak át kellett élnie azt, amit az ember még az ellenségének sem kívánna. Gyerek, házastárs, testvér, szülő – közös bennük, hogy távozásuk módja tragikus és megemészthetetlen.

Paul Newman és fia, Scott

A filmsztárnak első házasságából való fiával, Scottal mindig problémás volt a kapcsolata. A fiú nehezen bocsátotta meg apja válását, nyomasztotta édesapja hírneve, és úgy érezte, az árnyékában nem tud kibontakozni. A színészettel próbálkozó fiú 1978 novemberében Los Angelesben az egyik éjszaka halálos mennyiségű váliumot vett be alkohollal és más drogokkal együtt, amik a halálát okozták. Mindössze 28 éves volt. Paul Newman önmagát hibáztatta, és sosem lépett túl fia elvesztésén.

Forrás: Max B. Miller/Fotos International/Getty Images

Liam Neeson és felesége, Natasha Richardson

A színésznő Natasha Richardson, Tony Richardson rendező lánya és Liam Neeson gyönyörű felesége 2009 márciusában szenvedett síbalesetet. A saját lábán ment vissza a szállásra, ahol hamarosan fejfájásra panaszkodott. Hiába szállították azonnal kórházba, kómába esett, majd március 18-án le kellett kapcsolni a gépekről. Nemcsak Neesonnak, de két közös gyermeküknek is tudomásul kellett vennie a tragédiát. Neesonnak azóta nem tudni új kapcsolatáról, valószínűleg sosem tette túl magát felesége elvesztésén.

John Travolta fia, Jett és felesége, Kelly Preston

John Travoltát nem kímélte a sors. 2009-ben a család együtt nyaralt a Bahamákon, amikor a színész 16 éves autista fia, Jett olyan rosszul lett a fürdőkádban, hogy súlyosan beverte a fejét és az ütésbe belehalt. 2020-ban a színész felesége, Kelly Preston 57 évesen mellrákban halt meg. Tavaly Travolta Instagram-posztban emlékezett meg fiáról, amiben azt írta, hogy minden egyes nap gondol rá.

A galériában további négy tragikus történetet találsz: