Szia ÉLETEM - Interjú Kovács Patríciával

Borítókép: Szia ÉLETEM - Interjú Kovács Patríciával Forrás: Gordon Eszter
Villáminterjú Kovács Patrícia színésznővel a Szia Életem című film egyik szereplőjével, aki mesél a forgatásról, a nyárról és arról is, mivel töltene 20 percet, ha azt csak önmagára fordíthatná.

A műfajában egyedülálló filmet ugyan két évvel ezelőtt forgatták, ám a premier elmaradt, a pandémia miatt csak most kerül a mozikba. Augusztus 25-től te is megnézheted!

Kovács Patríciát kérdeztük a filmről egy villám interjúban, akinek egy nagyon fontos epizód szerep jutott ebben a kivételes produkcióban.

Milyen volt a forgatás hangulata?

A hangulat nagyon jó volt, már csak azért is, mert olyan tehetséges szakemberek dolgozhattak együtt, akik szeretik és tisztelik egymást. Az operatőrrel, a rendezővel, és a színészekkel, akikkel már korábban is dolgoztam, sok minden összeköt, ezért nagyon könnyen ment a munka. Bár mindenhol tapasztalnám ezt a fajta örömmunkát a stáb minden tagja részéről! Nagyon örülök neki, hogy része lehetettem ennek a csapatnak.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat és mi a legnagyobb kihívás a forgatás során?

Kihívás vagy nehézség szerencsére nemigen adódott – még ha nagyon gondolkozok, akkor se-. Emlékezetes pillanatokban viszont bővelkedtek a forgatás napjai. Talán ha egy dolgot kellene kiemelnem, akkor az az lenne, hogy gyermeki örömmel fogadtam azt a sok újat, amit lehetőségem volt kipróbálni: repültem mint tündér, voltam sellő és macskanő is. Ám hogy mire ez a sok mesebeli alak, azt nem árulom el, maradjon ez meglepetés azoknak, akik megnézik a filmet.

Talán ha egy dolgot kellene kiemelnem, akkor az az lenne, hogy gyermeki örömmel fogadtam azt a sok újat, amit lehetőségem volt kipróbálni: repültem mint tündér, voltam sellő és macskanő is.

Milyen volt együtt dolgozni egy gyerekszínésszel?

Én magam is gyerekszínészként kezdtem – igaz, már 14 évesen és akkor sem volt könnyű, mert hirtelen az egész életem megváltozott - Momó pedig a forgatáskor mindössze 7 éves volt. Azt kell mondjam, hogy ő nem “egy” gyerekszínész. Ő a Momó. Az önazonosság szobra. Aki közben elképesztően alkalmazkodott ehhez a rendkívül megterhelő feladathoz.

Hogyan telt a nyarad?

Pihenéssel, egyben egy kis munkával. Szerencsére a kettő egészséges egyensúlyba került, mert a Balatonon idén sok időt tudtam tölteni a családommal és ebbe belefért a felkészülés a következő évadra és pár nyári előadás is.

Mivel töltenéd, ha kapnál ajándékba 20 percet, amit csak magadra fordíthatnál?

Számomra a legnagyobb kikapcsolódási lehetőség az autogén tréning és a meditáció – amikor csak lehetőségem van rá ezeket gyakorlom és valóban érezhetően kipihentebb vagyok.

Nézzétek meg a filmet és kellemes moziélményt kívánunk hozzá! Vagy szemezgessetek más magyar filmeket is a galériából!