Sok programmal vár a pünkösdi hétvége!

Borítókép: Sok programmal vár a pünkösdi hétvége! Forrás: Szélforgó
Pünkösdkor bizonyára sokan elutaznak, de akiknek erre valami miatt nincs lehetősége, azok se keseredjenek el: Budapesten és környékén is szép számmal találni jó programokat a hosszú hétvégén. Közös hétvégi kikapcsolódást tervezhettek például a Tatai Patarán, a szentendrei Pünkösdi Örökségünnepen vagy a Svábhegyi Pünkösdi Búcsún.

Pünkösdi Örökségünnep a Skanzenben

Negyven szellemi kulturális örökségét őrző közösség mutatkozik be a Skanzen immár hagyománnyá vált Pünkösdi Örökség Ünnepén. A színes kavalkádban találkozhatunk mezőtúri fazekasokkal, selmeci diákokkal, cirkuszi artistákkal, hajdúdorogi Krisztus-katonákkal. Megismerhetjük a farsangi szokások változatait: a mohácsi busójárást, a novaji remélést, a rábavidéki szlovének rönkhúzását és a mohai tikverőzést. A matyó viseletet mellett kalocsai, buzsáki, békési, nagykunsági népi motívumokkal ismerkedhetnek az érdeklődők, de kóstolhatnak karcagi birkapörköltet, bajai halászlevet, borsodnádasdi molnárkalácsot.

Forrás: Szélforgó

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú

A Hegyvidék gazdag programkínálatának immár több évtizede az egyik meghatározó szabadtéri eseménye a három napos Svábhegyi Pünkösdi Búcsú. Sokszínű programjaival, minőségi kézműves termékek felvonultatásával méltán népszerű nem csak a kerületben, de az egész fővárosban. A kirakodóvásáron válogathatnak a portékákból, gyümölcsökből, édességekből. Sörsátorral és eredeti sváb konyhával is várják a látogatókat. A gasztronómiai élményeken túl számos hagyományőrző csoport biztosítja a fesztiválhangulatot, valamint a sramlizene legkiválóbb képviselői mutatkoznak be a Diana parkba látogató érdeklődőknek. A gyerekeket kalandjátékok, kézműves foglalkozások, arcfestés, körhinta, színvonalas bábelőadások és koncertek szórakoztatják.

Forrás: Szélforgó

Tatai Patara

A Tatai Patara nem más, mint egy török-kori történelmi fesztivál korhű csatajelenetekkel és rengeteg egyéb kísérőprogrammal. itt megtudhatjátok, hogyan éltek elődeink a török korban. A fő attrakciók mellett kézműves foglalkozások, kisállat simogató, harcászati bemutató, vásári forgatag. katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás, íjászverseny, bábelőadások, zenés-táncos programok is szerepelnek a kínálatban. Egyedülálló, igazi értéket képviselő fesztivál kicsiknek és nagyoknak.

Forrás: Szélforgó

Varázskastély Fesztivál

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Nagykovácsiban található Teleki-Tisza-kastély parkjában a nagyközség legnagyobb ingyenes családi rendezvényét, a Varázskastély Fesztivált. Gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szóló színpadi programokkal, és ingyenes Mesevonattal várják a család apraját-nagyját pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn. A két nap folyamán többek között fellép a Rutkai Bori Banda, a Klárisok mesezenekar Danny és Béla, a KFT és a Pedrofon is. A Mesevonat csak pünkösdhétfőn közlekedik, így, ha nem szeretnétek róla lemaradni, válasszátok ezt a napot! Vagy menjetek ki a fesztiválra akár mind a két napon.

Forrás: Szélforgó

A hétvége 2 (igen 2 különböző) japán fesztiválja

Ha érdeklődtök a távoli szigetország iránt, akkor ezen a héten megütöttétek a jackpotot, mert két különböző helyszínen is rendeznek japán fesztivált a hétvégén. Pénteken és szombaton a Magyar-Japán Baráti Társaság rendezi a budapesti Japán Napokat a K11 Művészeti és Kulturális Központban izgalmas előadásokkal, bemutatókkal, kóstolókkal. Szombaton és vasárnap pedig a Hello Budában várják a felkelő Nap országának rajongóit, ahol végig kóstolhatjátok a japán street food konyha legfinomabb fogásait finom italokat kortyolgathattok, és ízelítőt kaphattok a japán kultúra tradicionális világából.

  • Szélforgó