Két könyv, ha ínycsiklandó ételkölteményekre vágysz!

Borítókép: Két könyv, ha ínycsiklandó ételkölteményekre vágysz! Forrás: Getty Images
Az vagy, amit megeszel, szól a mondás, és akár egyetértünk vele, akár sem, enni azért általában mindannyian szeretünk. Az ételek, vagy pláne az elkészítésük iránti rajongás hatalmas elhivatottságot követelő hadművelet, egyáltalán nem illik ímmel-ámmal csinálni, nyammogni-válogatni ebéd közben, vagy gyakorlat nélkül belefogni egy komoly vacsora elkészítésébe.

Szerettek főzni, de szívesen fejlődnétek még? Ezúttal két receptkönyvet ajánlunk nektek, melyeket ki-ki felhasználhat a privát, saját ízlésének megfelelően berendezett boszorkánykonyhájában. Jó sütést-főzést, jó étvágyat!

Kattints a képre, és vásárolj a könyvhónap keretén belül kedvezményesen!

Náray Tamás: Viva Espana – Kedvenc spanyol süteményreceptjeim

A magam részéről nem vagyok nagy cukormáz-fan, de pontosan tudom, miként képes eszét veszteni egy nálamnál nagyobb süteményrajongó, ha édességszagot fog. Nos, elsősorban nekik és a mediterrán konyha kedvelőinek ajánlom ezt a könyvet. Náray Tamás festőművész és divattervező otthonosan mozog az irodalomban és a konyhában egyaránt, és már második gasztronómiai témájú kiadványával örvendezteti meg sütni-főzni és enni vágyó olvasóközönségét. Az Utolsó reggeli Párizsban című kötetéből annak idején már megtudhattuk, milyenek is a hamisítatlan francia sütemények, most pedig a napfényes Spanyolország felé vesszük az irányt, hogy megmerítkezzünk az ottani nyalánkságok pompás, egyszerű és könnyed világában. A könyvből közel hatvan receptet ismerhetünk meg: torták, pohárkrémek, desszertek, szuflék, kuglófok, piték és ki tudja, még milyen ízorgiák halmán gyalogolunk keresztül a szerzővel közösen, a kulináris élvezetekkel párhuzamosan pedig az igényesen kiállított könyv külsejében, a borítóban és az ínycsiklandó ételfotókban sem győzünk gyönyörködni.

Kattints a képre és vásárold meg kedvezményesen a könyvet!

Cserháti Tamara: Yalla! Tarts velem! - Kalandozások az izraeli konyhában

A sütikkel ellentétben a közel-keleti konyha imádójaként ez a könyv már megdobogtatta az én szőrös szívemet is. Kiből lesz a konyhatündér? Cserháti Tamarából, aki valaha modell és szépségkirálynő volt, majd külföldi férjén keresztül ismerkedett meg az izraeli konyhával. Cserháti ma kétgyermekes családanya, és ugyanúgy meg kell küzdenie a kajakészítés fortélyaival, mint mindannyiunknak. 71 eredeti izraeli receptet kínáló könyve azonban nem elégszik meg pusztán az ételek ismertetésével, hanem gondosan bevezet minket az izraeli konyhaművészet eredetébe is: elmegy annak bibliai gyökereiig (a zsidó ünnepek, például a Hanuka vagy a Purim menüit is felsorolja), és megismerteti velünk a legmodernebb innovációkat. Mindenki megtalál itt mindent, mi szemének-szájának ingere: egzotikus ízeket, fűszereket, halas, húsos, zöldséges ételeket, köreteket vagy salátákat, és természetesen az autentikus keleti desszerteket.

Nyamm. Jó falatozást mindenkinek!

Kattints a képre és vásárold meg kedvezményesen a könyvet!

GALÉRIÁNKBAN VÁGYFOKOZÓ ÉTELEKET BÖNGÉSZHETSZ!