JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Kennedy-átok: amit Rosemary Kennedy-vel tett a családja, arra nincs bocsánat

Borítókép: Kennedy-átok: amit Rosemary Kennedy-vel tett a családja, arra nincs bocsánat Forrás: Keystone/Getty Images
A Kennedy-átok: a legtöbb ember hallott már róla, de csak kevesen ismerik a tragédia valódi mértékét, amit a Kennedy család elszenvedett. A Joy.hu cikke.

Elsőre úgy tűnhet, hogy csak néhány szerencsétlen eseményről van szó, amelyek mind véletlenül egy bizonyos vezetéknévvel rendelkező emberekkel történtek, de ha jobban utána járunk a dolgoknak, azonnal világossá válik, hogy a Kennedy család tagjainak halála mögött több van, mint puszta véletlenek sorozata.

Egyetlen család sem mentes a tragédiáktól, függetlenül az anyagi és politikai helyzetüktől, de mivel a Kennedy családban rengeteg hátborzongató eset történt, elgondolkodtató, hogy mi ránthatta ezeket az embereket a halálba. Az amerikaiakat lesújtotta az egyik legközkedveltebb család tragédiasorozata és sokan mái állítják, a Kennedy-átok tényleg létezik!

De mi az a Kennedy-átok?

Az átok feltehetően 1944-ben kezdődött Joseph P. Kennedy Jr. halálával. Joseph egy baleset következtében vesztette életét, amikor az általa vezetett BQ-8-as repülőgép spontán felrobbant egy katonai gyakorlaton az angliai East Suffolkban. Földi maradványait soha nem találták meg.

Az átok az 1950-es és 1960-as években tovább sújtotta az egész családot, és három másik, halálos áldozatokkal járó repülőgép-szerencsétlenséget, valamint John F. Kennedy néhai elnök és Robert F. Kennedy szenátor meggyilkolását hozta magával.

1964 júniusában Ted Kennedy, az Egyesült Államok szenátora szerencsésen túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, amely a pilóta és egyik segítője életét követelte. Később így nyilatkozott az esetről: "Valaki odafent nem kedvel minket".

A Kennedy-átok a mai napig él, a legutóbbi tragédia Maeve Kennedy McKean és fia, Gideon McKean fulladásos halála volt. A Chesapeake-öbölben kenuzás közben tűntek el, holttestüket két nap különbséggel találták meg, körülbelül egy héttel a baleset után.

A halálos kimenetelű eseteken kívül is számos olyan szerencsétlenség történt a családban, amelyek megrázták a közvéleményt annak ellenére is, hogy nem voltak halálos kimenetelűek, köztük több autóbaleset, gyermekkori rákdiagnózis és nemi erőszakkal kapcsolatos hamis vádak. Egy ilyen prominens családhoz képest egy olyan országban, ahol a sajtószabadságot soha nem szabad csorbítani, Kennedyék magánélete gyakorlatilag nem létezik. Van azonban egy titok, amelyet a család megőrzött, és amelyről sokan úgy vélik, hogy egyenesen a Kennedy-átok okozója, ez pedig Rosemary Kennedy-hez kötődik.

Összegyűjtöttünk minden, amit Rosemary Kennedy-ről és az átokról tudni lehet!

Katt a galériára!