JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Fantasztikus családi fesztiválok ingyen a fővárosban!

Borítókép: Fantasztikus családi fesztiválok ingyen a fővárosban! Forrás: Getty Images
A vakáció első hétvégéje senkinek nem fog csalódást okozni, hiszen jobbnál-jobb ingyenes családi fesztiválok zajlanak szerte a városban. A választás a tiétek. Lássuk a kínálatot!

Kispesti Városünnep

2023-ban ismét megrendezik a XIX. kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét, a Kispesti Városünnepet, a már megszokott helyen, a gyönyörű Templom téren. Június 17-én, szombaton és 18-án, vasárnap ismét remek hangulatú családi programok, sztárfellépők egész hada, kirakodóvásár és kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton. Szombaton délután és vasárnap egész nap több olyan kísérőprogrammal is készülnek a szervezők, amelyek az elmúlt években nagy sikert arattak. Ilyen a többoldalas égbe nyúló falmászó, az űrhajósok kiképzésére is alkalmazott Aerotrim 3D karika vagy a mobil kalandpark.

Forrás: Szélforgó

Egy nap a Mechwart ligetben

A II. kerület idén a Mechwart ligetben rendezi meg népszerű fesztiválját, melynek második, szombati napján családi programok sokaságával kényeztetik el a látogatókat. A napot a színpadon Góbi Rita társulata nyitja egy különleges, táncos öltözőshow-val, majd őket követi a méltán népszerű színész-énekesnő, Halász Judit, aki évtizedek óta varázsolja el gyerekközönséget régi és új dalaival. Délután fellép a Brass Band és Farkas Gábriel, majd a napot a Csinibaba című film vetítése zárja. A koncertek mellett napközben többek között gasztronómiai programok, állatsimogató, piac és kisvasút is színesítik a programkínálatot.

Forrás: Szélforgó

Játék, móka, kacagás a lakótelepen

A IX. kerületi József Attila-lakótelep közkedvelt Nagyjátszóján (aki nem ismerős erre az a Dési Huber – Toronyház – Csengettyű és Napfény utcák által közrezárt területen keresse) nagyszabású családi napot rendeznek szombaton 10 és 16 óra között. A színpadon a napot a Trappolka „Hangoló” műsora nyitja, majd a Kaláka együttes „Nálatok laknak-e állatok?” című előadását tekinthetitek meg. Ezt követi a Majorka Színház bábműsora, majd a Bartók Táncegyüttes táncháza. A napot a Széltoló zenekar koncertje zárja. A nap folyamán üzemel a Háry Jánoskalandjátszóház, lesz pónilovaglás, állatsimogató és kézműveskedés is.

Forrás: Szélforgó

Családi nyitónap az atlétikai központban

Június 17-én megnyílik Budapest új szabadidőparkja, benne a Nemzeti Atlétikai Központtal, ahol a profik mellett a hobbi sportolók és a kikapcsolódni vágyók is otthon érezhetik magukat, hiszen egyedülálló módon egész évben nyitva áll majd bárki számára a budapesti atlétikai világbajnokságot követően. A Nemzeti Atlétikai Központot és a mellette elterülő stadionparkot egy családi fesztivál keretében vehetik birtokba kicsik és nagyok. Be lehet barangolni az új létesítménynek olyan részeit is, amelyeket máskor elzárnak a szurkolók elől. Sőt, azokba a helyiségekbe is bejuthatnak a látogatók, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek a rajt előtti pillanatokban.

Forrás: Szélforgó

Gyereksziget 2023

Idén csak egy hétvégére változik Gyerekszigetté a Hajógyári-sziget, így, ha nem szeretnétek ezt a lehetőséget elszalasztani, akkor június 16. és 18. között ott a helyetek. A háromnapos fesztivál az ország egyik legnagyobb, ingyenes vakációváró családi rendezvénye, amely népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg egyéb élménnyel várja a családokat péntektől vasárnapig délelőtt 10 és este 18 óra között.

Forrás: Szélforgó