JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Dűne akkor és most: kinek állt jobban a szerep?

Kyle MacLachlan és Timothée Chalamet a Dűnében Forrás: IMDb; Warner Bros.
Az idei év egyik legnagyobb filmsikere a Dűne: Második rész, ám Frank Herbert regényét már negyven éve is feldolgozták.

Még javában játsszák a mozik a Dűne: Második részét, és a jelek szerint Denis Villeneuve sci-fi kalandfilmjét érdemes is megnézni, hiszen a kritikusok többsége is pozitívan írt róla, valamint a kasszáknál is több mint félmilliárd dollárt hozott eddig világszerte, amivel 2024 eddigi legjobban teljesítő filmje. Olyan sztárokat láthatunk benne a teljesség igénye nélkül, mint Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler vagy Javier Bardem.

A Villeneuve-féle Dűne első része 2021-ben jött ki, azonban az alapjául szolgáló Frank Herbert-regényt már korábban is feldolgozták. Nem is akárki: David Lynch, és az ő 1984-es alkotása is elég nagy sztárparádénak számított. A negyven évvel ezelőtti és a mostani változat között persze számos nagy különbség van, a réginek például Mexikóban forgatták a sivatagi jeleneteit, míg a legfrissebbnél Abu-Dzabiban, Olaszországban, valamint Namíbiában is forogtak a kamerák. És persze a szereplőgárda is alaposan kicserélődött, még ha voltak is olyan visszatérők, akik esetleg a végső vágatban már nem szerepelnek.

De nézzük, az 1984-es és a 2024-es Dűne-filmekben hogy néztek ki a karakterek. Szerinted kinek állt jobban az adott szerep?

Az InStyle Men cikke.