Cate Blanchett egy csuklómozdulattal lezárja a vitát a molesztált nők “kihívó öltözködéséről”

Borítókép: Cate Blanchett egy csuklómozdulattal lezárja a vitát a molesztált nők “kihívó öltözködéséről” Forrás: Getty Images
Azok a nők válnak zaklatás áldozatává, akik szexisen öltözködnek, mi? Na jó, ezt már Cate Blanchett sem tűrheti szó nélkül.

Az Oscar-díjas színésznő az amerikai InStyle díjátadó rendezvényén vett részt egy csíkos Versace-ruhában, és ott kerek-perec kimondta: a nők bármilyen csinosan vannak felöltözve, akkor sem lehet ezt provokációként értelmezni a részükről.

Mind szeretünk szexisen kinézni, de ez nem jelenti azt, hogy kefélni akarunk veletek.

„Steve Bannonnak se mondja senki, hogy úgy nézel ki, mint egy zsák hulladék. Akarod, hogy kidobjalak a kukába?” [Steve Bannon egy radikális jobboldali politikai tanácsadó, aki néhány hónapig Trump elnöknek dolgozott. A szerk.]

Ezután Cate még hozzátette:

„Számomra az igazi stílusikonok mindig azok voltak, akiknek nem kellett bocsánatot kérniük azért, mert önmaguk voltak – akiknek a fizikai megjelenése és az esztétikája megerőltetés nélkül alkotott egységet. Ha egy nő tudja, hogyan néz ki, nem csak azt jelenti, hogy tudja, kicsoda, hanem annak a meghosszabbítását is. Olyan nőkre gondolok, akik azt vesznek fel, amit akarnak, amikor akarják és úgy, ahogyan akarják.”

Ha Cate szavai nem győztek volna meg, pörgesd végig a galériát és nézd meg, milyen ruhákat viseltek nők, amikor szexuálisan bántalmazták őket: